JAS-bloggen
Intervjuer

9 lag som toppat och floppat under säsongen

En högst personlig lista baserat på lags förutsättningar och mer troliga tippningar inför säsongen ligger bakom denna listan.

Lag som toppat:

IBF Örebro Ungdom (HJ) – Många trodde kanske på ett mellanår då man bara hade ett fåtal 99:er och en sån som Jacob Embretzen inte spelade alltför många matcher. Kullen 01 är bättre och man fick även in ett par duktiga spelare födda 2002. Trots ett ganska knackigt gruppspel emellanåt så visade man klass i slutspelet när man först slog ut Salem för att sedan göra detsamma med Ingarö. Två Stockholmslag på bortaplan! I Festen så blev det tuffare, men trots det en mycket väl godkänd säsong.

RIG Umeå IBF (HJ) – Även om laget är bra och hade ett starkt manskap på pappret innan så kan man inte ta ifrån dem bedriften. Att gå igenom hela JAS-turneringen med enbart vinster och samtidigt hantera att kvala sig upp till Allsvenskan med samma lag, är mycket starkt. Man har ändå mött lag som Pixbo, Linköping, Umeå City, med flera under resan och stått pall starkt!

Ledberg IBF (HJ) – Ett förstaår som ändå lovade gott la grunden till fina förutsättningar inför årets säsong. När man dock hamnade i G-gruppen så såg det genast tuffare ut och att man skulle gå vidare kändes inte allt självsäkert. Nu gjorde man det och tog sig istället hela vägen fram till Innebandyfesten. Extra imponerande med tanke på att man knappt har en spelare födda 1999 och kommer istället vara som starkast nästkommande år.

Vara IBK (HJ) – Med en tight defensiv, med ett hårt jobbande lagbygge och stjärnor som levererar kommer man ganska långt. I den tighta och ovissa H-gruppen så spelade Vara smart, vann rätt matcher och förlorade till sist inte en enda match. Sedan tog det stopp mot Ledberg i playoff, i sudden där man lika gärna kunde gått segrande med tanke på ledningen man hade.

IKSU Ungdom (DJ) – En tredjeplats till sist blev det. Wow! Inte helt självklart med tanke på att man hade många duktiga unga tjejer som skulle in i den tuffare miljön, men som klarade klivet bra tillsammans med en mer rutinerad spelare som Mira Sandström t.ex.

STC Kungälv/Ale (DJ) – En spännande ihopslagning som var ytterst nära att ta dem till slutspel trots tufft motstånd. Inte minst så har stadslagsduon Jonna Karlsson och Ebba Sporrong levererat, två spelare som har åldern inne att vara med nästa år också om man är kvar i laget. Intressant!

Bubblare: Landskrona IBK (HJ), Pixbo Wallestam IBF (HJ), Nykvarns IF (DJ), Ingarö (HJ), IK Zenith (HJ), Fagerås/GS 86 (DJ)

Lag som floppat: 

Växjö IBK Ungdom (HJ) – Laget som förvisserligen vann 12 raka i gruppen, men i en grupp som ändå höll ganska svag kvalité om man ser till att t.ex. tvåan Hovshaga även de rök i första rundan. Förra året tog man silver i USM och många av de killarna klev rätt in här och ska vara tongivande. Nu mötte man ett FCH som kom till spel utan Fredi Petersson och att man inte lyckades hantera det, det är inte tillräckligt bra helt enkelt.

IBK Lockerud Mariestad (HJ) – Likt Växjö så var man oerhört framgångsrika under fjolåret i USM. Där bar det hela vägen till guld med en vass förstafemma i spetsen. Att man då skulle kunna fightas något mer mot de tuffa lagen i g-gruppen iår trodde nog de flesta på och så även undertecknad. Att ta 16 poäng på 14 matcher och enbart fyra segrar imponerar inte för fem öre.

Rönnby Västerås IBK (DJ) – Visst, senaste åren har vi varit bortskämda att den här föreningen allt som oftast tar sig långt. Som SSL-klubb och drivande på damsidan i området så borde man kunna kräva mycket varje säsong och att man verkligen utvecklar sina yngre spelare. Man hade i år flertalet spelare födda 2001 som bland annat var med i distriktslag och liknande och mer än 11 poäng i en ganska blandad grupp borde man kunna spela in.

Bubblare: Hovslätts IK (HJ), Karlstad IBF Ungdom (DJ)

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar