JAS-bloggen
Intervjuer

Revanschsuget Pixbo väntar: ”Får lägga ner mer tid och energi nästa säsong”

Snart två veckor efter Innebandyfesten så stämmer bloggen av läget med Pixbo och deras tankar efter bland annat finalförlusten.

Inför säsongen så var inte Pixbo ett av de lagen som påtalades när man pratade om den absoluta Sverigetoppen. – Kanske inte runt om i innebandysverige men vi hade en stark tro på oss själva. Vi hade en go känsla med oss till festen efter att vunnit de sista matcherna i gruppen och sedan två sköna playoff matcher på det, säger Kalle Lundgren till bloggen.

Pixbo spelade i I-gruppen och i playoff slog man ut först Lund och sedan Åstorp. – Vi satte oss i en besvärlig situation som tvingade oss till att göra 24 plusmål på två matcher. Vi lyckades och kom därmed före föregående års finalister Lindås. Playoff bestod av två målrika matcher där vi gick ur som segrare från båda matcherna mot skånskt motstånd och vi var klara för Uppsala.

Ni hamnade i samma grupp som Jönköping, Nykvarn och KAIS på Festen. Hur kändes den gruppen? – Inget speciellt med den gruppen, alla lag som har tagit sig till festen är duktiga! Många såg den som ‘’dödens grupp’’ men vi visste att om vi genomför vår spelide så kan vi gå hela vägen. 

Efter gruppspelet så hade man tagit sju poäng, två segrar och ett kryss. – Två segrar där båda segrarna är rätt komfortabla. Vi spelar dock kryss mot KAIS och kommer inte upp i den noggrannhet och nivå som vi ska göra. Vi var inte riktigt där i huvudet.

I semifinalen blev det tufft när Linköping gästade, laget som hade slutat på en andraplats i sin grupp. Där vann man med 5-4 och tog med sig en skön känsla in till finalen. – Mycket gött tugg, vi var inte mätta där. Vi ville mer och hade siktet inställd på guld.

Mellan Pixbo och guldet stod enbart ett hinder kvar – RIG Umeå. Trots att man såg ut att kunna ta matchen till förlängning så avgjorde RIG sent. – Vi förlorar matchen på special teams tycker jag, samt en kombination med att RIG gjorde det bra. De var skickliga och kom till svåra lägen.

Inför kommande år så har man en stark stomme med spelare födda 2000 kvar och ett par yngre spelare som kan fylla på. Att man även försöker värva någon spelare känns heller inte helt omöjligt. – Finns inte så mycket att tänka över, vi tar med oss mycket från denna säsong. Vi vet vilket jobb som krävs för ett silver. Vi får alltså lägga ner mer tid och energi för att vinna guldet nästa säsong.

Vad för andra utmanare ser du nästkommande säsong?

– RIG. Hoppas på en repris från detta året där båda lagen är i final. Fast där vi nu går segrande ur.

//Rasmums

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar