JAS-bloggen
Intervjuer

Dubbla finalförluster på samma dag: ”Vi orkade inte”

För tredje året i rad så hade Nacka kvalificerat sig för Innebandyfesten och denna gången med dubbla lag.

Nacka klev in i Innebandyfesten som en av lagen som nämndes i kampen om guldet och även om man inte var lika favorittippade som RIG t.ex. så fanns det ändå en viss press. – Visst kände man press men vi satte mest press på oss själva. Vi ville alla gå längre än de tidigare åren och siktade alla mot en finalplats, säger Erica Klevbo till bloggen.

Utöver platserna på Festen i dubbla klasser så har även lagets A-lag lyckats kvala sig upp till Allsvenskan efter vinster mot Sirius och Tullinge i dubbelmöten. – Allsvenskan var väldigt viktig för allas framtid i nacka och därför var kvalet super viktigt för oss. Hela klubben har stöttat oss genom allt vilket vi är väldigt tacksamma för. Kvalet i sig var en psykisk berg och dalbanan för laget och varje match från fyra veckor tillbaka har varit livs viktiga. Inför festen kände nog alla att vi var på gång, det var vårt år, vi kände oss starka.

Ni skulle möta RIG, Lindome och Telge/Järna i gruppen. Hur såg ni på gruppen inför?

  • En hyfsad grupp där RIG var högt tippade att vinna. Vi visste att vi behövde vinna resten av matcherna om vi förlora mot RIG i grupper för att ta oss vidare. Telge/Järna mötte vi lite under förra året och visste att det var en match vi bara skulle vinna. Lindome har vi mött i SM förut och har alltid varit ett bra lag och har ofta varit jämna matcher en match som vi behövde vara bra uppladdade till.

Just RIG var laget man förlorade mot, där man sedan via två raka vinster mot de andra två lagen tog sig till semifinalen. – I början var vi lite nervösa och hade allmänt för mycket respekt för RIG i första matchen, vi löste inte deras man man försvar. Mot Telge släppte det inte helt men vi gjorde jobbet och vann matchen. Dagen efter när allt smält och vi hade landat så gjorde vi en bra match mot Lindome vi satte våra Chanser, hittade rörelse och glädje i spelet. Matchen var även en avgörande match för att gå till slutspel och därmed kommit längre än de tidigare åren.

I semifinalen väntade IKSU Ungdom som hade vunnit sin grupp före Åstorp, Hovslätt och Nykvarn. – Vi hade inte så bra koll på IKSU från början men vi visste att de hade sina stjärnor i laget. Efter att ha sätt dem spela mot Nykvarn såg vi alla att det skulle bli en tuff match då de spelade väldigt bra press spel.

Och tight blev det till sist – Nacka kunde vinna, men det med uddamålet efter slutresultatet 4-5. – IKSU var ett utav de bästa press lagen vi mött otroligt duktiga på vad de gör vilket var en väldigt bra träning inför finalen mot RIG som då spelar man man.

Finalen mot RIG spelades under söndagseftermiddagen och redan då hade man tidigare under dagen, förlorat finalen i DJ18 mot just RIG där det alltså fanns chans till revansch för många. – Vi kände alla att de handla om inställning fans inte så mycket mer att diskutera vi visste hur de spela och det vara bara att gå in och ta jobbet. Vi kämpade för varandra och för 00 kullens sista jas match.

Men revansch blev det inte och man orkade aldrig hänga med när RIG växlade upp i mitten av matchen och till sist vann Umeålaget med 6-2. Vad saknade man då? – Orken. RIG är väldigt bra tränade, ett otroligt bra lag och vi orkade inte hela matchen. De har även en bredare trupp, möjligheten att lira fler spelare i både dj18 och dj17. Vi krigade och krigade men RIG var denna gång starkare.

Någon i ditt lag som du tycker presterade bra under helgen?

– Jag vill berömma både Zita Holmsved Thott och Vilde Rundfloen som jag tycker har varit några utav våra nycklar under denna cup. De är två backar som kan tagit sig förbi sin spelare som sedan öppnar upp för andra när vi möter press lag.

Vad tror du om ditt lags chanser nästa år?

– Nästa år vet vi inte hur det blir i dj17 klassen eftersom att vi inte är så många spelare utan 00 kullen men våra 01 är starka och om de får ihop ett lag kommer de gå långt. I dj18 tror vi har goda chanser, nästa år kommer vi med allsvenska erfarenheter och en stark försäsong.

29982992_1660100767377042_828285589979050211_o

Foto: Eva Ohlström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar