JAS-bloggen
Intervjuer

Guldlaget starkast när det gällde: ”Starkast över tre perioder”

Även om diskussionerna kring RIG på nytt har väckts på Twitter bland annat så går det inte att undvika att laget haft en enorm säsong och krönte det på bästa sätt.

Bara någon vecka innan Festen så hade RIG för första gången tagit klivit upp till Allsvenskan där man tidigare säsonger hade tackat nej till kvalet. Med det i ryggen fanns en del press enligt undertecknad – Ja precis, vi hade en väldigt bra känsla såklart men jag skulle säga att vi inte la så mycket fokus på det utan vi lämnade det bakom oss och la allt fokus på JAS slutspelet istället. Skulle inte säga att vi kände någon press alls, säger Lukas Sjöblom till bloggen.

RIG skulle inleda ett gruppspel tillsammans med Ledberg, Linköping och Örebro. – Vi reflektera inte så mycket över vår grupp på det sättet, vi visste att alla lag var riktigt bra och att vi skulle vinna varje match om vi gjorde det vi skulle. Guld var det enda som fanns i huvudet på oss.

Under fredagen så inledde man först med att besegra Ledberg i en ganska tight match med 3-1. – Vi kommer inte riktigt upp i standard tycker jag, men vi lyckas ändå vinna ganska stabilt enligt mig så det är en styrka i sig. Vi försökte lämna matchen så fort vi kunde och lägga fokus på nästa istället.

Ett par timmar senare lyckades man förbättra sin prestation då man slog Örebro med 5-1 istället. – Vi gör en bättre match helt klart, satte våra lägen och jobbade hårt i försvaret.

I och med de två inledande segrarna så kunde man spela utan någon större press i den sista matchen då man mötte Linköping. – Inför Linköping så visste vi att semifinalplatsen var klar och vi tyckte att 1:a eller 2:a plats i gruppen inte spelade någon större roll för oss. Gruppspelet i helhet tycker jag vi klarar av stabilt och kontrollerat, men vi visste att vi skulle behöva höja oss en nivå till för att ta oss hela vägen.

RIG kunde under gruppspelet gå runt på en del folk och vilade flertalet nyckelspelare i vissa sekvenser och matcher något som var planerat. – Det var planerat sen innan ja, samtidigt som vi hade lite skavanker och sjukdomar under turneringen så var det nog bra för oss att vila spelare.

I semin blev det dock desto tuffare när man ställdes mot Jönköping, laget med tre raka JAS-guld. – Jönköping, en otroligt tuff match. Ett lag som spelat final oerhört många gånger senaste åren och vi visste att det skulle göra allt för att det skulle förbli så. Någonstans så visste vi att om vi gör det vi ska i tre perioder så vinner vi mot Jönköping, och det tycker jag vi går ut och visar.

Där såg det tungt ut till en början då man låg under med 1-4, men därefter kunde man växa in i matchen och till sist vinna med 8-4. – Vi gjorde lite ändringar i formationer såklart, men som sagt visste vi att på tre perioder så har vi dom. Tycker vi går ut och visar upp ett helt annat lag, vi verkligen visar vilken kapacitet vi har och därför lyckas vi mala ner dom sista perioden och då rinner det iväg.

I finalen så skulle man möta Pixbo som i sin semifinal slog ut Linköping. – Båda lagen skulle komma ut stort, kan inte säga att vi trodde att vi skulle vara det bollförande laget men vi återigen så visste vi att på tre perioder så orkar vi längre än dom.

Finalen blev otroligt tight och publiken fick verkligen valuta för entrépengar. Med enbart 26 sekunder kvar så kunde Victor Wettergren, framspelad av Sjöblom, iskallt placera in 4-3 och skjuta hem guldet till RIG. Vad la då grunden till segern? – Jag skulle säga att vårat försvarsspel var nyckeln till vinsten, samt den fysiska styrkan och den lagmoral vi har.

För andra året i rad så hölls Festen i Uppsala och IFU Arena, något som får högt betyg av Sjöblom. – Arrangemanget och upplägget i sig är bland det bästa jag varit med om! Riktigt bra.

Vilka tror du kan ta guldet till nästa säsong?

– Ganska dålig koll faktiskt men håller tummarna för RIG:et.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar