JAS-bloggen
Intervjuer

Guldfavoriten pallade pressen: ”Orkar oftast mer än motståndarna”

RIG kom ner till Innebandyfesten med dubbla lag på damsidan, dels ett i JAS-klassen, men även i DJ18-klassen.

På förhand hade både profiler och spelare nämnt RIG som ett av de absolut topptippade lagen vilket är ett måste egentligen med tanke på lagets förutsättningar. – Jag tyckte det kändes kul att komma till festen lite som favoriter, man blir taggad på ett annat sätt då man vet att de flesta lagen verkligen vill slå oss, säger Elin Vedin till bloggen.

I JAS-klassen så inledde RIG med att möta Nacka Wallenstam, förmodligen det tuffaste lag i gruppen och där man vann med 4-2. – Jag spelade inte så mycket i gruppmatchen mot Nacka men vi visste redan från början att det skulle bli en tuff match eftersom de är väldigt bra. Men det kändes väldigt skönt med en vinst!

I match två så väntade Lindome, en ny tuff match där siffrorna blev något klarare och det blev vinst med tre bollar i form av slutresultatet 5-2. – Matchen mot Lindome tyckte jag var svår. De spelar också man-man och började matchen väldigt starkt och hade mycket bollinnehav. Men sedan när de får sin utvisning i mitten av första perioden så går vår pp-femma in och gör mål och därifrån flyter det på bättre.

I och med två raka segrar så var man klara för semifinalen och det kanske avspeglade sig något i den tredje och sista gruppspelsmatchen då man spelade 0-0 mot Telge/Järna, laget som till sist blev jumbo i gruppen. – Vi visste redan att vi var klara för semi och vilade folk så mycket som möjligt. Vi försökte bara spela av matchen och spara på så mycket energi som möjligt. Dock var Telge/Järna väldigt nära på att sätta dit några bollar men det var även vi.

I semifinalen väntade Åstorp, som i sin grupp placerade sig tvåa bakom IKSU och före Nykvarn och Hovslätt. – Vi hade nog inga förväntningar på semin och inte så stor koll på Åstorp heller. Vi skulle spela vårt spel och se hur matchen blev och därifrån se om något behövde ändras.

Väl där blev det en ganska grov överkörning då man till sist vann med hela 8-2. Vad tog man då med sig därifrån in till finalen? – Jag tror vi tog med oss en bra stämning från semin. Att vi lyckades förbättra oss väldigt mycket och bygga upp vårt spel mer och mer. Sedan är alla i RIG vinnarskallar och kämpar alltid för varandra och för vinst, det hjälper väldigt mycket då alla vill nå samma mål (SM-GULD).

I och med segern så ställdes man mot Nacka i finalen – Nacka som man bara ett par timmar tidigare hade slagit i DJ18-finalen där dock flera 01:er hade vilat. – Vi ville hålla ut dom så mycket som möjligt, dom fick gärna skjuta med isåfall utifrån och därifrån har Cornelia (Palmér) bollarna. Vi ville också hålla en koll på Vilde Rundfloen som var deras starkaste hot.

Matchen var jämn halvvägs in, men väl där så kunde RIG lägga in en extra växel och dra ifrån. – Vi är ett väldigt fysiskt lag och orkar oftast mer än motståndarna. Andra och tredje perioden är våra bästa perioder.

Till sist blev det 6-2 till RIG som därmed säkrade sitt andra guld för dagen på damsidan och sitt tredje totalt. Vedin väljer att lyfta en spelare i sitt egna lag när frågan kommer. – Jag skulle vilja hylla Ebba Bognesand som alltid kämpar och ger laget enormt mycket energi! Riktigt grym tjej!

Nu tar 99:erna studenten och in kommer istället en uppsjö av 02:er, men chanserna att gå för guld även nästa år finns kvar. – Ja, det är väldigt tråkigt att 99:orna lämnar. Dem var en väldigt bra årskull med många stora talanger. Men det ska bli kul att det kommer in nya. Jag tror våra chanser nästa år är bra, 02:orna som kommer börja är mycket duktiga och skickliga.

29982901_1660100887377030_6706268374569322821_o

Foto: Eva Ohlström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar