JAS-bloggen
Intervjuer

Kan ta fjärde raka guldet: ”De tidigare medaljerna är oviktiga”

JIK är ett av åtta lag som tagit sig hela vägen till Uppsala och även om säsongen inleddes något skakigt så har man på senare tid rett ut det.

JIK har tre år i rad plockat hem guldet i JAS-klassen och året där innan blev det ett silver. En press som medföljer laget in i varje säsong. – Ja det är nog tyvärr svårt att undvika. Dels pressen som kommer utifrån men även de kraven som vi ställer på varandra. Något så ärofyllt som att vinna SM-guld har helt sjukt nog blivit en tradition för vissa av våra spelare som redan sitter på just tre stycken. Även om det vi siktar på är att gå vinnande ur festen så får man ta tillvara på upplevelsen och att vi får tampas om det i år igen. Så pressen är inget problem, säger Felix Milton till bloggen.

Jönköping hamnade detta året i den tuffa G-gruppen med bland annat lokalkonkurrenterna Hovslätt och Fagerhult, samt Linköping, Ledberg och Lockerud för att nämna ett par lag. En tuff grupp. – Jo men precis som du säger så var det en tuff serie och att de tre lag som gick till playoff nu har kvalificerat sig till Innebandyfesten bevisar ju bara vilken hög klass den faktiskt höll.

I truppen har man ett par spelare med SSL-rutin, där Simon Karlsson är den som spelat mest flitigt, men även Lucas Bernhardsson, Gustav Johansson och Joel Nyström har testat på. Spelare som är otroligt viktiga. – Betyder oerhört mycket såklart! Inte bara med tanke på att de är otroligt duktiga innebandyspelare, utan med det tempot de besitter och den fysiska nivån de tar med från SSL så leder dom oss andra till högre höjder. Sen har de varit med tidigare och redan vunnit 2-3 SM-guld, de har en vinnarmentalitet som smittar av sig, dom vet hur saker och ting ska gå till.

I den första playoffmatchen så besegrade man Herrestad med 11-3 på bortaplan. – Jag anser att det nog var första gången vårt spel verkligen klaffade så det var en skön känsla och ett bra besked inför kommande uppgifter.

I runda två slog man ganska bekvämt FC Helsingborg på bortaplan med 2-8. Vad tar man med sig från dessa två matcher då? – Mina guldkorn från playoff skulle nog vara arbetskapaciteten vi visar upp för varandra då vi inte tar något för givet utan vi ville verkligen vinna varenda liten match i matchen. Sen visar vi en hunger, vi går inte på halvfart. De tidigare medaljerna är oviktiga utan vi tar med oss erfarenheten istället och ska visa att vi inte är nöjda.

Jönköping kommer tillsammans med Pixbo, Nykvarn och KAIS Mora utgöra en av grupperna på Innebandyfesten. – Det första jag tänkte när jag såg grupperna var att våran är något jämnare vilket leder till att 3 tajta matcher är något man måste ta sig igenom för att gå vidare från vår grupp. De lag som vill gå vidare måste ha en riktigt hög lägstanivå, alla lag är såpass skickliga att man blir straffad om tillfälle ges.

Vem i laget får en nyckelroll under Festen?

– Måste jag säga en så är det vår kapten Simon Karlsson som gjort en jättestark debut säsong i SSL i år. En riktig vägvisare och definitionen av en mardrömsmotståndare.

LÄS MER: Guide för Jönköping inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar