JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Pixbo

Pixbo har efter ett par års försök med helt okej resultat, äntligen tagit sig till Innebandyfesten.

Pixbo Wallenstam:

Under flera år har Pixbo haft kullar som varit framstående och framgångsrika. 95-kullen med Jesper Andreasson och William Lindh som roddades av Jonas Eliasson var t.ex. en sådan, men en kull som floppade i slutspelet. 97-kullen var på nytt en stark kull där man då även förstärkte med flertalet namnkunniga spelare inför, men lyckades ändå inte klara av Partille i slutspelet. Inför den här säsongen kändes man starka, men kanske inte såpass starka att man skulle ta sig hela vägen till Festen, men att man var en aspirant trodde nog många.


Till laget kom dock några av stadens lokala talanger från de mindre klubbarna. Harry Olofsson från Backadalen, Gustav Andersson från Lindome och även den tjeckiska importen Josef Juha. Mitt under säsongen anslöt även Tjeckiens största talang Filip Langer, ett klart starkt tillskott och att man på pappret har ett ruggigt lag är ingen underdrift.

Man hamnade i I-gruppen och såg där ut att göra ut med framförallt Lindås och Warberg i toppen, men där även Zenith med en stark 99-kull smög med. Zenith som bland annat fick ett par spelare ifrån Pixbo som gjorde mycket nytta i sin nya klubb. En tidig plump mot Mölndal räddades sedan upp av två starka insatser mot Lindås och Warberg. När man sedan förlorade mot Zenith och kryssade mot Backadalen så såg slutspelschansen ut att försvinna, men tack vare en tung seger mot Lindås i näst sista omgången och en överkörning av Onsala så tog man andraplatsen på målskillnad före Lindås.

Andraplatsen innebar hemmamatch mot K-gruppens trea som blev IBK Lund. En match där ett visst tryck vilade på hemmalagets axlar då detta absolut var en match man skulle vinna om man ville blanda sig in i snacket om att gå långt. 11-7 blev det i en målrik historia och segern ledde till att man mötte nästa K-lag i playoff 2, gruppvinnaren Åstorp. Den något undermåliga hallen levererade bra tryck och publiken bjöds på en hel del mål och delikatesser. Jämnt var det långt in i den tredje innan Pixbo kunde göra 8-10 målet i tom bur och därmed säkra sin efterlängtade plats på Innebandyfesten. Just Josef Juha var högst bidragande då han placerade in det sista målet som även var hans tredje i matchen.

När lottningen kom så hamnade man i D-gruppen med Nykvarn, Jönköping och KAIS Mora. Att nå en semifinal känns inte omöjligt, men man ses nog inte som den absoluta favoriten. Med tanke på det laget man har och det man gjort så ska man dock ha en rimlig chans i slutändna.

Fakta:

Placering i gruppe: 2:a i grupp I

Poängsnitt: 2,21

Bästa poängplockare: Gustav Andersson, 28 poäng

Mest mål: Gustav Andersson & Josef Juha, 18 mål

Mest assist: Oskar Weissbach, 11 assist

Mest utvisningsminuter: Linus Holm,12 minuter

En spelare att följa:

Filip Langer – Nu när A-laget åkte ur kvartsfinalserien med buller och brak så kan Langer fokusera helt här. Tjeckiens stora talang och även om han kanske inte visat max än så finns det mycket att hämta. Bollskicklig och smart spelare som gärna tar initiativ och har mycket boll. Mycket användbar och lär matchas relativt hårt emellanåt.

29313235_10155647786138655_8296112765429350400_n

Foto: Pixbo Akademi. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar