JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – KAIS Mora

KAIS Mora blev sista lag in i JAS-klassen efter att ha besegrat Täby i den sista matchen inför.

KAIS Mora:

KAIS Mora har tidigare varit lång framme i JAS, men nu är det ett par år sedan. När 99:erna tog ett silver i USM och när 00:erna tog ett brons under fjolåret så kunde man dock ana att man denna säsongen skulle vara en kraft att räkna med. Förra året tog man sig till playoff 2 i JAS och efter att ha slagit ut Djurgården i första omgången så blev det respass mot RIG.

KAIS har haft en ganska intakt trupp senaste åren och det är just 99:erna tillsammans med Matteus Gavatin som varit ledande. Denna gången hamnade man i B-gruppen tillsammans med lag som Sirius, Rasbo, Gävle och Falun vilket bäddade för flertalet intressanta möten. Tyvärr en ganska liten grupp med enbart sju lag vilket gjorde att varje match blev otroligt viktig. KAIS imponerande dock rakt igenom och på de 12 matcherna så blev det tio segrar och två kryss vilket är starkt. Speciellt när man ser att man åkte med en tunn trupp till Uppsala och kryssade mot Sirius  som ändå mönstrade fullt lag. Starkt! Sedan har man dessutom slagit både Gävle och Rasbo med klara siffror och framförallt spelet på hemmaplan har varit imponerande.

Gruppvinsten gjorde att man i sin första playoffmatch tog emot A-gruppens tvåa som var Umeå City. En tuff match som till sist gick till förlängning där just Gavatin var den som klev fram och avgjorde med sitt andra mål i matchen.

I runda två så fick man på nytt möjligheten att spela på hemmaplan och denna gången var det istället Täby som gästade. Efter en jämn förstaperiod så la man in i en extra växel i period två innan man spurtade hem det under avslutningen och vann med 8-3. Att enbart släppa tre mål mot ett starkt offensivt lag som Täby är starkt och man visade på nytt att just på hemmaplan är man starka.

Väl i Uppsala så spelar man med JIK, Nykvarn och Pixbo. Där kommer man på pappret får vara underdog, men man är absolut inte dåliga på något sätt och ska lagen slå Mora så kommer man få kämpa. Om Mora skulle ta sig vidare skulle det vara en skräll, men absolut inte årets skräll eller att det är omöjligt på något sätt.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp B

Poängsnitt: 2,67

Bästa poängplockare: Matteus Gavatin, 40 poäng

Mest mål: Matteus Gavatin, 19 mål

Mest assist: Matteus Gavatin, 21 assist

Mest utvisningsminuter: Dennis Mårten-Lång, 18 minuter

En spelare att följa:

Matteus Gavatin – Matchvinnare och målskytt ut i fingerspetsarna. Den klart viktigaste spelaren om Mora ska ta sig vidare och han lär få speltid i stora mängder.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar