JAS-bloggen
Intervjuer

Storfavoriten var länge illa ute: ”Vi vet att vi är bäst sista tio”

RIG har gått som tåget under säsongen, inte bara i JAS utan även i division 1. Under söndagen så var det dags för playoff 2 när Bele Barkarby kom på besök.

När RIG klev in i matchen mot Bele så var det nog väldigt få som trodde på gästerna och den absolut största pressen låg på hemmalaget. – Tror inte vi kände nån större press än vanligt, vi vet att vi är favoriter och de har vi varit under hela säsongen i både div1 och jas så denna match var inget annorlunda, säger Hampus Ahrén till bloggen.

Period ett började dock svagt – Bele gjorde både 0-1 och 0-2 och lyckads även döda ett boxplay. – Klart att det aldrig är roligt eller skönt att ligga under, men det var vi som förde matchen och hade bollen mestadels av matchen. Men bollen ville inte in, vilket var lite frustrerande men Beles målvakt gjorde en bra match.

I period två så kunde RIG spräcka nollan, men även gästerna lyckades på nytt hitta nätet. 2-2 slutade perioden och Bele kunde fortsätta hålla avståndet. Att RIG blev bättre tyckte inte Ahrén. – Nej de tycker jag inte att vi är, matchbilden är densamma och deras målvakt fortsätter att prestera på topp.

Inför den tredje perioden skedde vissa behövliga förändringar för att kunna gå ikapp och gå om. – Vi gick ned på folk och försökte fokusera på de vi gjort bra under säsongen och göra det som vi vet att vi är bra på, vilket gav utdelning i tredje.

Det var halvvägs in i tredje som utdelningen kom och på ett par korta minuter hade man faktiskt vänt matchen med tre raka mål och ledde då med 6-5. – Tror att våran offensiva spets är en stor framgångsfaktor, men jag tror att de berodde på att vi tröttat ut Bele då dem fått jaga boll och försvarat väldigt mycket. Vi vet att vi är bäst sista tio och det är då matcherna ska avgöras.

Även om Bele kvitterade till 6-6 så orkade man till sist inte och med matchens två sista mål så kunde RIG fastställa slutresultatet till 8-6. Vad gör att man vinner? – Att vi vågar spela vårat spel och tro på de vi gör, för vi vet att de är jobbigt att möta oss och de brukar leda till att motståndarna inte orkar hänga med de sista tio.

Vad anser du att ni kan förbättra till Innebandyfesten?

– Vi har haft ett väldigt bra försvarspel under säsongen men som jag tycker att vi tappar lite mot Bele, så under festen gäller de att hitta tillbaka till vårat tajta och kompakta försvarspel vi haft under säsongen.

RIG ses självklart som en av de stora favoriterna, men Ahrén vagnar för två andra lag också. – Skulle säga Jönköping och Nykvarn som två andra favoriter också.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar