JAS-bloggen
Intervjuer

Målkalas på nytt när Pixbo avancerade: ”Vi behöver hålla fokus hela vägen”

Pixbo begav sig ner till Skåne för att möta Åstorp och göra om upp om en plats på Innebandyfesten.

Pixbo avancerade via att slå Lund med 11-7 i playoff 1, ett riktigt målkalas, men just defensiven har man inte prioriterat extra. – Nej inte riktigt. Vi har haft bra försvarsspel hela säsongen och det var inställningen och inte taktiken som var bristande senast, säger Gustav Andersson till bloggen.

Nu mötte man istället Lunds gruppkollega Åstorp, som vann K-gruppen. – Inte så mycket mer än att dom vann sin grupp och har några bra lirare.

Period ett gick till Pixbos fördel, då man vann den klart med 0-3, men att det gick för enkelt vill inte Andersson säga. – Det tycker jag inte. Vi är klart bättre, täcker mycket skott och sätter våra lägen.

I den andra så kunde dock Åstorp komma tillbaka och på nytt blev det en målrik period. Hemmalaget vann den med hela 6-3 och siffrorna var därmed 6-6 inför avslutningen. – Vi tappar lite fokus och energi på bänken och då är Åstorp giftiga. Det kändes dock som att vi hade koll på läget.

Vad säger ni inför period tre?

  • Att vi bara ska trumma på och göra vår grej, för då kan ingen stoppa oss.

Period tre var jämn halvvägs in, men till sist kom Pixbos ryck då man snodde åt sig en uddamålsledning innan man även utökade till 8-10 till sist. Vad är det då som gör att laget är såpass bra? – Att vi är ett sjukt sammansvetsat gäng som gör allt för varann och att vi har Simba.

Någon du vill lyfta lite extra?

  • Kalle Lundgren, han är sjuk.

Pixbo blev alltså ett av åtta lag att kvalificera sig för Innebandyfesten och just en sak behövs enligt Andersson väl där. – Vi behöver bara kunna hålla fokus hela matcherna. Löser vi det så kommer vi att gå hela vägen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar