JAS-bloggen
Intervjuer

”Nyken” till Festen – och ser sig som en av favoriterna: ”Nacka, RIG och vi”

Nykvarn är en förening som har chans att ha dubbla lag på Innebandyfesten och under gårdagen så kunde i alla fall det första av de två lagen, lösa sin uppgift.

Nykvarn vann D-gruppen före bland annat IBF Linköping och Telge/Järna och ställdes därmed mot Skoghall och fick stämpeln som favorit. – Vårt mål har alltid varit att ta oss till innebandyfesten så visst hade vi press på oss inför denna match, säger Wilma Löwentahl till bloggen.

Vad visste ni på förhand om Skoghall?

— De hade ju några spelare med rutin från allsvenskan, så vi visste att de skulle bli en tuff match.

Inte helt oväntat blev den första perioden mållös i en match som självklart gällde otroligt mycket. – Jag tyckte att båda lagen låg på bra i början, många var nog nervösa vilket kanske påverkade laget endel.

I den andra perioden så kunde dock hemmalaget gå ifrån när man gick upp till 3-0. – Nervositet påverkade nog vårt spel i första perioden, vilket släppte i andra och därmed fick vi mer spel och fler chanser.

I period tre så kom både 4-0 och 5-0 inom någon minut och väl där började nog en del ta ut segern även om Löwentahl säger annat. – Man kan inte vara helt säker innan slutsignalen går. Men det blev en lättnad för laget och vi kunde enklare spela vårt spel.

Skoghall fick en sen reducering, men Nykvarn vann med 6-1 till sist. – Jag tycker att båda lagen gör en bra genomförande match, även om vi var det bättre laget idag.

Vilka ser du som favoriter på Innebandyfesten?

– Jag tror att Nacka, RIG och vi lär var favoriterna på Innebandyfesten.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar