JAS-bloggen
Intervjuer

Hattrickhjälte sköt Linköping vidare i sudden: ”Drar till med ett direktskott”

HJ-play off 2 tjuvstartade redan under lördagen där Linköping tog emot Karlstad hemma i Folkungahallen.

Efter att ha segrat i gruppen före lag som Jönköping, Ledberg och Hovslätt så gick Linköping direkt till playoff 2, vilket kan ha både fördelar och nackdelar. – Fördel är att man bara får en match innan festen och det är ju välförtjänt om man kommer 1a i gruppen. men det finns en nackdel och det är att man inte är lika förberedd för play off 2 om man inte spelat play off 1. Man vet ju liksom inte vart nivån ligger på motståndet, säger Emil Lögdberg till bloggen.

Mot Karlstad blev det en tuff start då man efter den första perioden låg under med 1-3. – Efter första perioden tycker jag att vi inte kommer upp i nivå vilket gör att vi släpper in några enkla mål i början.

Turligt nog för Linköping kom en tidig reducering i period två, men det blev snabbt dystert igen när Karlstad gjorde både 2-4 och 2-5. – Jag tycker att i andra perioden slarvar vi i defensiven och kollar för mycket boll och tappar mycket bollar på mittplan vilket gör at dom kan kontra in några snabba mål.

Tack vare Joel Berbres två mål hade man ändå häng inför den tredje perioden där man låg under med två bollar.

Vad säger ni inför den tredje perioden?

  • Inför tredje pratar vi om att vi ska röra mer på fötterna och släppa bollen snabbare. Även så gör vi lite ändringar i formationerna så att vi ska få upp tempot.

I den sista perioden lyckades man få ordning på försvarsspelet och via två mål framåt så kunde man kvittera och tvinga fram en sudden. – Jag anser att vi är dominanta i tredje när vi börjar få upp bolltempot och även tempot utan boll vilket gör att vi får utdelning.

Vad pratar ni om innan sudden?

  • I sudden säger vi att vi ska fortsätta som vi gjort och att vi ska våga göra det vi är bra på. Inte bli nervösa utan att man ska våga spela som vanligt.

Lögdberg själv blev matchvinnare bara minuten in i sudden då han via sitt tredje mål såg till att skjuta Linköping till Festen. – Joel Berbres springer upp på kanten och drar en  gubbe och då studsar bollen ut och jag drar till ett direktskott som lyckas gå in.

Vilket lag ser du som favoriter på Festen?

  RIG Umeå. De har ett riktigt bra lag, speciellt 00 kullen, så de är favoriter.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar