JAS-bloggen
Intervjuer

Avancemang trots mardrömsstart: ”Hela laget står och dunar”

Lillån klev direkt in i playoff 2 och väl där så blev det en av årets favoriter Nykvarn som gästade.

Nykvarn kom från en storseger, när man körde över Farsta i första playoffet med hela 13-1. – Vi tog med oss att vi har många bra spelare i laget som kan leverera under press, säger Lukas Svensson till bloggen.

Mot Lillån blev det dock en mardrömsstart, då man bara drygt 10 minuter in låg under med 4-0. – De kändes som om vi inte hade vaknat än, nästan hela laget står och dunar första 5-10 minutrarna medans Lillån var mer taggade och ville mer än oss. Vi är trea, fyra på bollen och förlorade de mesta närkamperna.

För Nykvarns del kom dock viktiga reduceringar, då man vid ställningen 5-1 lyckades få in först 5-2 och sedan 5-3 innan perioden var slut. – Dom kassarna var ruggigt viktiga. De gav oss lite glädje i laget efter våran usla första period.

Vad säger ni inför period 2?

  • Vi ligger under med två strutar, men de är 40 minuter kvar, och vi vet om vi trummar på nu så kommer Lillån aldrig orka med oss resten av matchen. Vi sätter in några fräscha ”jullar”, bildar två nya backpar samt tre kedjor däruppe som ska gnugga på. Vi går över till ett litet mer aggresivt försvarspel.

Period två började dock tungt då det var Lillån som gjorde både det första och andra. Halvvägs in dock så fick gästerna utdelning och via tre raka mål så var man med i fighten inför period tre. – Det kändes som att vi tog över matchen mer och mer och att Lillån blev lite mer nervösa när vi började ”påsa”.

Avslutningen på den andra perioden blev en inledning på en vändning i den tredje. Där var det inget snack om saken och man vann den med 1-5. – I sista perioden ökar vi ännu mer och Lillån orkar inte med oss. Vi spelar bättre, vårdar bollen, har mer tålamod. Vi har en helt annan känsla i laget också, i början var vi lite sega men nu hade alla kommit i gång och vi visar att vi är Nykvarn.

Slutsiffrorna blev därmed 8-11 och det finns både plus och minus från matchen som man kan ha med sig. – Vi tar med oss att de inte är många lag som orkar med oss i 60 minuter! De vi kan förbättra ifrån denna match är att vi måste vara mer på tå i början.

Vilket lag ser du som favoriter på Festen? – Jag anser att favoriterna inför festen är Linköping, RIG, JIK och vi. Alla lag har många bra spelare och kommer bli roliga matcher! Mora är också väldigt bra, fårse hur dom står sig när dom tar emot Täby på onsdag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar