JAS-bloggen
Intervjuer

Storfavoriten pallade pressen: ”Vi är ofta det favorittippade laget”

RIG Umeå blev första lag under lördagen att kvalificera sig för Innebandyfesten när man emot KAIS Mora på hemmaplan.

Inte helt oförtjänt så var RIG klart favorittippade inför matchen. – Ofta när vi kliver in i matcher så är vi det favorit tippade laget. Det är något vi är vana vid och strävar efter. Vilket både kan vara en fördel och nackdel, i sådana här här lägen gäller det att alltid ha fötterna på jorden och vara ödmjuk, säger RIG:s Annie Bokelund till bloggen.

RIG har efter gruppspelet även hunnit med ett förkval där man slog Örnsköldsvik i ett dubbelmöte, men har trots det haft tid att gnugga på detaljer. – Vi har jobbat mycket med att alltid ha folk på kassen så vi kan vara först på returer. Annars har vi bara fortsatt att fokusera på vårt vanliga spel.

Efter den första perioden såg det bra ut dock, där man hade ledningen med 5-0 och allt såg ut att gå oväntat lätt ut. – Skulle inte säga att det var ”oväntat lätt” vi gjorde jobbet som krävdes och bollarna studsade till vår fördel vilket var skönt.

Efter den andra så hade inte gästerna lyckats krympa avståndet och även om man spräckte nollan så ledde RIG med 7-1 och hade full koll på händelserna. -Vi hade ett bra försvarsspel och KAIS Mora hade svårt att komma till chanser. Det var väl i slutet av andra och början av tredje perioden som jag kände att vi hade koll på matchen.

Vad sa ni inför den tredje perioden?

  • Inför tredje perioden sa vi att vi skulle springa mycket och pressa högre så vi inte skulle dra ner tempot.

Paussnacket gav resultat då man även vann den sista perioden med 2-1 och därmed fastställde slutresultat 9-2 till sist. – Jag tycker att vi verkligen jobbar som ett lag och följer våra matchpunkter bra. Mycket energi vill jag att vi tar med oss till Uppsala.

Finns det något ni kan förbättra inför Festen?

  • Det finns alltid saker vi kan göra bättre som att använda våra backar mer i anfallen.

Bokelund väljer att lyfta två lagkamrater när hon får frågan om någon förtjänar extra beröm. – Alla i laget gjorde en bra match, jag tycker vår back Mathilda Nilsson gjorde en grym insats även Isa Grängsjö som sätter två snygga volleymål.

Under kvällen blev det även klart vilka sex andra lag som gjorde RIG sällskap, där Hovslätt redan sedan tidigare var klara och det är ett lag som Bokelund varnar för.  Nacka tror jag är ett av lagen som kommer vara extra farliga i festen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar