JAS-bloggen
Intervjuer

Dubbla lag på Festen efter uddamålsvinst: ”Nästan hela laget dubblar”

En längre bortaresa för Lindome innebar match mot Kalmarsund i Play offet för att göra upp om en plats på Innebandyfesten.

Kalmarsund hade under gruppspelet visat upp en imponerande defensiv, något som Lindome hade pratat om inför. – Vi prata mest om att ta med den farten vi vet att vi har i de offensiva, som vi gjorde riktigt bra under matchen, säger Moa Bernvid till bloggen.

Den första perioden innehöll chanser, men det var just gästande Lindome som gjorde enda målet och det genom Bernvid. – Jag tycker att det är vi som har matchen från början ända in i slutet på första. Dock hade vi mycket lägen vi borde sätta.

Inget av lagen ville riskera alltför mycket och period två blev istället helt mållös. – Redan i början på period två tappar vi lite, det är inte samma fart från våran sida samtidigt som dom kommer upp i fart, men våran defensiv räddar upp oss när inte de offensiva sitter.

Ett mycket viktigt 0-2 mål kom direkt i den tredje perioden och gav Lindome ett viktigt övertag. – Det målet gjorde mycket! Vi hade haft mycket lägen och det var viktigt vilket av lagen som skulle få in nästa mål.

Än bättre blev det när Linnea Gustavsson gjorde 0-3 drygt nio minuter in och Kalmarsund tog timeout. – Jag tycker vi behåller lugnet när tredje målet kommer in. Dom ligger icg pressar på oss och vi spelar runt dom som vi vill göra. Sen gör dom mål lite på våra misstag.

Kalmarsund lyckades alltså reducera, inte bara en gång utan två gånger om, men Lindome kunde till sist vinna med uddamålet. – Jag tycker att vi är det bollförande laget större delar av matchen, men när dom började rulla bollen i våran defensiv fick vi de svårt. Idag spelade vi enligt mig bättre än vad dom gjorde vilket resulterade med vinst!

För Lindomes del så innebar vinsten ett lyxproblem då man kommer deltaga i två klasser på Innebandyfeste, där stora delar av truppen kommer spela båda klasserna. – Nästan hela laget kommer dubbla och lösa det skitbra!

Vilket lag ser du som favorit på Innebandyfesten?

– Nacka skulle jag säga är en favorit med tanke på deras riktigt duktiga 01/00:or.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar