JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Nykvarn – Skoghall

Gruppvinnaren Nykvarn tar emot Skoghall hemma i Björkestahallen. Här har ni lite information inför matchen!

Dag: Lördag, 24/3

Matchstart: 14.30

Hall: Björkestahallen

Inträde: – 

Domare: Robin Hynninen & Mats Jernmo

Kommentar från bloggen: Återstår att se om Nykvarns succé på herrsidan även fullbordas på damsidan. Man gick rent i gruppen och att slå IBF Linköping och Telge/Järna ett par gånger om är starkt, absolut. Överlag så har ju Nykvarn gjort sig kända för ett man-man spel på herrsidan, återstår att se hur man väljer att formera sig här. Många intressanta spelare, Thorsander, Bjerregaard, Wahlgrens och Maja Höög för att nämna några. Skoghall kommer kanske från en liten  mer anonym tillvaro. E-gruppen har inte blivit alltför uppmärksammad, kanske för att man på förhand inte ser någon potentiell slutsegrare därifrån. Vidare tog man sig med en liten marginal och även om den här matchen känns relativt jämn på förhand så ser jag att hemmalaget får en liten fördel.

Nykvarn:

Bäste poängplockare i gruppen: Linnea Bjerregaard, 30 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Linnea Bjerregaard, 24 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Wilma Löwenthal, 10 minuter

Skoghall:

Bäste poängplockare i gruppen: Amanda Gottebo, 18 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Amanda Gottebo, 14 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Elin Stensson, 8 minuter

Håll ögonen på: Lovisa Thorsander – Bra meriter rakt igenom. En snabb spelare med ett bra skott och har hög kvalité i det hon gör överlag.

Håll ögonen på: Wilma Persson – Har trots sin ålder två säsonger i Allsvenskan med bra resultat i ett starkt lag. Har ej spelat alla matcher i gruppspelet, men blir oerhört viktig när det vankas slutspel.

Tränarkommentar, Peter Torpman:

Med allt som hade hänt med vår trupp inför årets säsong så var det med stor spänning vi tog oss an vår första match mot Fröjered borta. Vi har från början av säsongen visat att vi kämpar ända in i kaklet och visat en enorm lagmoral genom varje match. Detta har resulterat i många sköna vinster och många spännande matcher där den avslutande matchen mot Arboga/Köping nog tar priset som mest spännande. Nykvarn har vi erfarenhet från Mölndalscupen förra våren så vi vet att det är ett mycket dugligt lag vi möter. Vi ska kämpa på och göra vårt bästa, så får vi se hur långt det tar oss.

H2H intervjun!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar