JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Kalmarsund – Lindome

Lindome gästar Kalmarsund i playoff och gör upp om en plats på Innebandyfesten. Här får ni bättre koll inför fighten!

Dag: Lördag, 24/3

Matchstart: 13.30

Hall: Färjehallen (plats för ca 500)

Inträde: Gratis

Domare: Henrik Carlsson & Joacim Olofsson

Kommentar från bloggen: Ska bli intressant att se hur Kalmarsund står sig nu när man ändå ställs mot betydligt tuffare motstånd än vad man gjort under långa perioder i gruppen. Just defensiven har varit imponerande och det är väl det som kan leda laget ännu längre i just dessa sammanhang.  Lindome börjar ju bli något bortskämd i dessa sammanhang, just att man nått Festen de senaste två åren. Här kommer man dock få slita ordentligt för målen och även om offensiva spelare som Linnea Gustavsson, Moa Bernvid och Louise Hedkvist är duktiga så kommer det inte bli enkelt.

FBC Kalmarsund

Bäste poängplockare i gruppen: Tilda Yngvesson, Isabel Adamsson, Julia Andersson, 16 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Tilda Yngvesson, 12 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Wilma Arvidsson, 6 minuter

Lindome:

Bäste poängplockare i gruppen: Louise Hedkvist, 26 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Linnea Gustavsson, 16 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Sofia Ekdal, 6 minuter

Håll ögonen på: Isabel Adamsson – En spelare född 2001 som bara kommer bli bättre och bättre. Stark i närkampsspelet och har ett fantastiskt bra skott som är hennes största vapen.

Håll ögonen på: Linnea Gustavsson – Har levererat sedan sin ankomst till Lindome. Bra med klubba och boll och blir därmed ett ständigt hot offensivt där hon är svårstoppad.

Tränarkommentar, Lars Lind: FBC Kalmarsund Ungdom har lyckats vinna sin serie. Man är obesegrade efter en trevande inledning där man började med 2 oavgjorda. Eftersom det var en del nya spelare i laget kan det ha varit en orsak till att laget behövde spela ihop för att få kemi mellan spelarna. Laget har inte haft någon egen träningstid utan plockat spelare från olika lag. I laget finns spelare med matcher i allsvenskan, Alma Bäckstedt, Amanda Lind och Matilda Abramsson men stommen är plockad i Div 1 och F16 lagen. När vi tekar i Färjehallen på lördag är det den största händelsen i klubbens damhistoria sedan damernas SSL kvalificering 2016. Klassiska Färjehallen är redo att ta emot publik. spelare och domare.

H2H intervjun!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar