JAS-bloggen
Inför match

H2H med Karlsson/Rydfjäll: ”Har en kultur där alla vågar misslyckas”

Vad ger ni er själva för betyg på det gruppspelet ni genomfört?

Ebba: Vi fick tyvärr färre matcher än väntat då tre lag drog sig ur serien, men vi tog vara på våra matcher och kom segrande ur serien. Så jag ger oss klart godkänt.

Wilma: Jag skulle ge oss klart godkänt, det har absolut gått upp och ner men då pratar jag utifrån ganska höga krav.

Vad vet ni om era motståndare och vad förväntar ni er för matchbild?

Ebba: IKSU ungdom är ett allsvenskt lag och har många tekniska och spelskickliga spelare. Jag tror det kommer bli högt tempo och en tight och tuff match.

Wilma: Jag vet ingenting om dem och vi har inte lagt någon vikt i det utan oavsett motstånd så handlar det om att vi ska spela vårt spel med offensiv innebandy.

Ser ni att något lag får bära favoritskapet i den här matchen?

Ebba: Jag skulle nog tro att matchbilden kommer vara väldigt jämn där segrarna blir de som har de bästa förberedelserna inför matchen men framförallt sätter chanserna.

Wilma: Det skulle jag nog inte påstå utan jag gissar på att det blir en jämn match där dem som tar vara på tillfällena som ges kommer gå ur som vinnare.

Vad har ni lagt fokus på det sista för att vara optimalt förberedda?

Ebba: Vi har inte gjort några större förändringar i spelet utan har istället fokuserat på att spela ihop femmorna. Vi har även mött vårat allsvenska lag i flera träningsmatcher för att vara ordentligt förberedda på ett bra motstånd.

Wilma: Vi har mestadels lagt vårt fokus på våra grunder för att bygga upp ett ryggmärgsbeteende men utöver det bara trummat på som vanligt, vi har en kultur i laget där alla vågar misslyckas och vill utvecklas så resterande bitar kommer troligtvis av sig själv.

Vilka ser ni som favoriter till att vinna hela JAS?

Ebba: Jag tror att toppen kommer vara väldigt jämn men jag ser RIG och Nacka som farligast utifrån egen erfarenhet. Men om vi får allt att stämma så är inte vi ofarliga att plocka den platsen.

Wilma: Ska jag vara helt ärlig så har jag dålig koll på de andra serierna men jag vill ändå lägga min röst på RIG. I annat fall så tycker jag inte att vi är helt ofarliga om vi får saker och ting att stämma.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar