JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Sirius – Nacka

Den första matchguiden att presenteras inför DJ-playoff är den mellan hemmahoppet Sirius och Nacka. Här får ni bättre koll inför matchen!

Dag: Lördag, 24/3

Matchstart: 14.30

Hall: IFU Arena D (plats för ca 500)

Inträde: Gratis

Domare: Bo Pettersson Loklint & Simon Johansson

Kommentar från bloggen: Som jag nämnde i tippningen, synd att Sirius åkte på Nacka. Det är absolut inte omöjligt, men lättare kunde det varit. Att få ha ett Sirius på hemmaplan i Innebandyfesten hade varit fräckt, speciellt med tanke på att de flesta spelarna är födda 2000. Nackas toppspelare är intressanta att följa och i nuläget är man även på väg att spela till sig en plats i Allsvenskan inför nästa säsong. Den resan man gjort är magisk! Många intressanta spelare på planen att följa och alla som har chansen borde ta sig dit. 

Sirius:

Bäste poängplockare i gruppen: Tilde Klermyr, 39 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Tilde Klermyr, 23 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Tilde Karlsson, 4 minuter

Nacka:

Bäste poängplockare i gruppen: Vilde Rundfloen, 17 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Philippa Blom, 8 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Julia Trifunovski & Sandra Ekelund, 4 minuter

Håll ögonen på: Thilda Thunander – En av de nya spelarna, som kombinerar hårt jobb med att göra poäng. Ack så viktig och användbar i många former. Underskattad spelartyp!

Håll ögonen på: Vilde Rundfloen – Ledargestalt i det här laget, sprider lugn med boll och är bolltrygg. Har varit dominant för Stockholm i SDF-SM och även testat U19-spel.

Tränarkommentar, Johan Good:

Grundserien för våran del har varit en spännande resa, vi och Mora tog tag i taktpinnen från start och fightades om serieledningen medans Falun lurade i bakvattnet för att komma starkt på slutet av serien. Av övriga lag får jag säga att Björklinge överraskade positivt, ungt lag som tutar och kör. De spelar med mycket energi och är väldigt svårlästa.   

Förutsättningarna inför sista omgången var att 3 poäng innebar serieseger och playoff, medans en förlust innebar tredjeplats och missat slutspel. Riktigt spännande att serien levde hela vägen in i sista omgången. Vi genomförde matchen exemplariskt och tog en stabil seger mot Strömsbro, skönt att avsluta på topp.   Vi var med i juniorallsvenskan även förra säsongen och tog oss till slutspel men jämfört med den säsongen så har vi i år har vi lyft oss ordentligt i offensiven. Förra säsongen snittade vi  3,4 mål per match för att i år ha ett snitt på 6,2. Sen kommer playoffen innebära att nivån höjs både 1-2 snäpp jämfört med grundserien men vi är ruskigt laddade för uppgiften.

Tränarkommentar, Fredrik Olsson: 

Vi hamnade i en grupp där många lag drog sig ur så i slutändan var det bara 5 lag kvar. Bele, Täby och vi gjorde upp om det där Bele vann gruppen och vi kom tvåa. Eftersom vi redan är klara för Festen via USM och eftersom vi kvalar till Allsvenskan med vårat damlag så har vi haft lite svårt att ha högsta prio på JAS. Nu blir det play-off mot Sirius som vann sin serie. Jag tror det blir en bra och tuff match. Vi har även kval med damerna dagen efter mot Storvreta så det blir en hel helg i Uppsala. Förhoppningsvis med två viktiga segrar. Vi mötte Sirius i Storvretafinalen i år, då vann vi ganska komfortabelt. Nu har vi inte med några 99:or och Sirius är nog sugna på revansch så jag tror det blir mycket tuffare match nu. Jag hoppas vi kan tagga till och göra en bra match, då blir vi svårslagna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar