JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar HJ-playoff 2

Tror jag prickade in 7 av 11 i den första omgången, vilket får ses som godkänt, men utrymme för förbättring! Playoff 2 känns otroligt tight (precis som det ska vara), men det blir spännande att se hur lagen som kliver in direkt här, klarar sig.

Lag i fetmarkerad stil tippas vidare!

RIG – Bele

RIG kliver in i playoff 2, Bele kommer från en fin suddenvinst borta mot Gävle. RIG omtalas som en av årets stora favoriter, kanske den största. Man har en drös med U19-spelare, en stabil 99-kull, en oerhört stark 00-kull och ett par 01:er som absolut kan bidra. Här ska bara hemmalaget vinna och i Beles fall får man ta stämpeln som underdog som man säkerligen inte har något emot. RIG har även gått som tåget i division 1 och kvalar där uppåt. Hemmalaget vinner med 9-3.

KAIS Mora – Täby

Intressant match. Båda lagen slog ut varsitt lag från A-gruppen i playoff 1. KAIS vann i sudden mot andraplacerade Umeå City i A-gruppen, där Täby istället körde över Timrå/Granlo med 9-3. Täby känns fortsatt svårbedömda, men oerhört intressanta offensivt. Hur bra är man egentligen? Gruppen tog man lätt, men där sattes frågetecken för gruppens kvalité. Här lär man sättas på prov för första gången på ett betydligt tuffare sätt. KAIS Mora är bra, det har man visat gruppen igenom, men samtidigt har man flera spelare som även är med i klubbens A-lag och kvalar uppåt. Jag tror Täbys offensiva lusta fortsätter ge utdelning och att man når Festen. 5-8.

Ingarö – Örebro

Ingarö är ett av lagen som kliver in in i playoff 2 efter att ha vunnit D-gruppen. Fördel eller inte? Absolut, slippa steg ett, men ändå att inte vara helt varm i kläderna. Örebro visade fin kvalité och överraskade i alla fall undertecknad med att slå Salem på bortaplan. Kan man ta nästa Stockholmslag här? Ingarö är bra, absolut, men faktum är att de andra två lagen från D-gruppen åkte ut i playoff 1. Djurgården som var det lag som pressade Ingarö hårdast förlorade mot Karlstad. Karlstad i sin tur återfanns ju just i Örebros grupp och slog där Örebro två gånger om som spelade utan Embretzen dock. Jag tror Örebro ångar på här och att firma Ruud, Embretzen, Hjelm osv växlar upp än mer om det behövs. Även om Salem bjöd upp till ett mer böljande spel så borde dessa skickliga spelare ändå kunna hitta ytorna. Ingarö har inte samma spets! 4-6.

Lillån – Nykvarn

Lillån vann F-gruppen på ett fint sätt och har framförallt en stark 00-kull även om man inför den här säsongen fick in ett par duktiga 99:er från KFUM Örebro. Isak Palmén, Filip Gillberg, Vincent Asplund och Jakob Forsberg är fyra spelade födda 2000 som sticker ut. Nykvarn har dock än mer spelare som sticker ut och spelare som levererat under hela säsongen. Även om klubbens A-lag ”bara” spelat division 2 så har man nu spelat upp laget till division 1 och man körde även över Farsta i steg 1. Man brukar oftast spela på 10-12 spelare, men bland dessa är kvalitén hög och jag har svårt att se hur man inte kan få bära favoritskapet. 4-7.

Linköping – Karlstad

Linköping stod som segrar i den tuffa G-gruppen före lag som Jönköping och Ledberg, samt ett gäng lag till som är mer än godkända. Förra året hade man en stark 98-kull, men man har lyckats få bra utväxling på de spelarna födda 1999, samtidigt som nyförvärv som Isak Badic och framförallt Filip Samuelsson har fyllt sin funktion mer än väl. Karlstad kommer från en stark 4-5 seger i sudden borta mot Djurgården och ska absolut inte underskattas. Här blir det tight, men får Linköping tillgång till full trupp vinner man till sist. 5-3.

Ledberg – Warberg

Två lag som inte hört till förhandssnacket, men där nu alltså ett av dem kommer finnas på Innebandyfesten. Ledberg slog Vara i sudden, Warberg vann med två bollar hemma mot Hovshaga. Fortsatt så producerar nyförvärven Adam Nilsson och Linus Ferm i Warberg och även den mer meriterade duon Birgersson/Olofsson. Återstår att se om Birgersson blir tillgänglig för spel då risken finns att det kan krocka med Warbergs kval till SSL. Ledberg fortsätter i alla fall imponera och vågar tro på sitt spel rakt igenom. Unga och orädda och bra spets på sina 00:er. Kan man göra det igen tro? Warberg ska vara något tyngre här och jag tror man lyckas nå Festen denna gång! 5-6.

Helsingborg – Jönköping

Helsingborg stod för omgångens skräll enligt undertecknad när man slog Växjö på bortaplan med uddamålet. Nu har man även fördelen av hemmaplan och kan få tillgång till Fredi Pettersson som blir ett välkommet tillskott isåfall. JIK hade inga större problem med att avverka Herrestad och kliver även här in som klara favoriter vilket nog FCH är relativt nöjda med, att fortsatt slå som underdog. JIK visade att man har en enorm bredd i laget och om man väl vill kan man spetsa det ordentligt och bli oerhört tunga att möta. 4-8.

Åstorp – Pixbo

Åstorp har väntat in playoff 2 där Pixbo istället slog ut Åstorps gruppkollega Lund i en målrik historia. Pixbo har en fantastiskt fin 00-kull framförallt kryddat med stabila 99:er och de tjeckiska importerna Juha och Langer. Åstorp har under de senaste åren fått flera duktiga spelare från Helsingborg där spelare som Malmström och Rosengren går i täten. Samtidigt har man precis som Pixbo många duktiga 00:er. Åstorps hall håller inte högsta kvalité och det återstår att se hur Pixbo hanterar golvet, ribbstolarna och mer därtill. Jag tror i alla fall att Pixbo i år tar sig hela vägen och vinner även denna matchen. Målrikt på nytt? Inte omöjligt! 6-8.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar