Succén fortsätter – chans till dubbla lag på Festen efter suddendramatik

Två lag som är på frammarsch i JAS-sammanhang är Vara och Ledberg och just dessa två lottades emot varandra i det första playoffet.

Det var Ledberg som begav sig till Vara och stod som bortalag. – Vi visste nästan ingenting om dem, bara att de hade ett bra 01-lag. Men dom vann ju sin grupp och då visste man att dom såklart var bra, säger Ledbergs unge Melker Hemmingberg till bloggen.

Den första perioden gick till hemmalaget, då man kunde gå till pausvila med en 2-0 ledning i Alléhallen. – V kommer inte upp i nivå, känns som dom vill mer än oss. Dom hade bra försvar så det var svårt att få tryck på dom.

Och än värre såg det ut när Oscar Garyd gjorde 3-0 för hemmalaget i den andra perioden. Turligt nog kunde Ledberg reducera bara minuten efter. – Det är ett jätte viktigt mål, då man får energi att vända matchen.

Målet blev starten på en bra period, då man ytterligare några minuter senare gjorde både 3-2 och 3-3 sen. Jacob Larsson och Eric Sääf blev målskyttar där. – Vi gjorde en mycket bättre period än den första. Vi fick energi efter målet och bara körde på och fick lite mer tryck på dom.

Hemmingberg själv skulle spela en viktig roll i den tredje perioden – även fast Vara tog ledningen med 4-3 via Oskar Fransson, så kunde Melker kvittera med bara tre minuter kvar att spela. – Dom körde ju man-man så ja mötte rätt så högt upp i mitten, fick en pass från Eddie Holgersson och vände om och sköt.

Matchen gick därmed till sudden och vad sa Ledberg inför den?

• Vi sa väl inget speciellt mer än att vi skulle spela som vanligt och tro på det.

Där hann det bara gå 36 sekunder innan Robert Cheeseman steg fram och sköt laget till playoff 2. 4-5 blev slutresultatet och vad kan man då ta med sig till nästa match är frågan? – Att vi kan vända matcher och att vi vann i sudden.

Det blir Warberg som man tar emot på hemmaplan i nästa runda, Warberg som slog ut Hovshaga. – Jag tror de kommer bli en rolig match i kärna hallen. Dom vann ju sin grupp före Pixbo ch lindås så dom är bra, men jag tror det blir en jämn match!