Sen kvittering blev förgäves – Bele avgjorde i sudden

Ett par Stockholmslag kvalificerade sig för playoff 1, där Ingarö gick direkt till playoff 2. Vilket lag i Stockholmsregionen kommer gå längst?

För Beles del så väntade Gävle på bortaplan, en ganska tacksam lottning i mångas ögon. – Det är klart vi kunde ha fått tuffare lottning än Gävle. Men Gävle är fortfarande ett riktigt bra innebandy lag som inte ger sig lätt, säger Hjalmar Hjorth till bloggen.

C-gruppen där Bele Barkarby har spelat har varit ganska svag om man ser till lagen som varit med där. – Vi har inte haft så många tuffa matcher. Så vi har inte riktigt fått chansen att visa upp oss. Och när vi haft tuffa matcher så har vi inte kommit upp till vår högsta nivå.

Den första perioden blev målsnål och tight, där Bele gjorde periodens enda mål. – Första perioden var väldigt tajt, jag tyckte dock att vi hade ett litet spelövertag de första tio minuterna.

Period två blev något öppnare där Bele gjorde både 0-2 och 0-3. När perioden var slut så hade dock Gävle reducerat, men Bele hade ledningen med 1-4 när perioden var slut. -Jag tycker att vi sänker oss lite i andra, de kommer in mer i andra. Men vi lyckas få ut bollen på ett smart sätt och slarvar de i sin första press som ger oss bra lägen.

I den tredje perioden så började Gävle dock komma in i matchen. Först 2-4 reducering powerplay, 3-4 med drygt fyra minuter kvar och till sist en kvittering med 20 ynka sekunder kvar att spela. – Extremt tungt, vi gick från att ha haft en 4-1 ett ledning till att tappa till 4-4 på en period är sjukt tungt, men tycker de är starkt av oss att vi inte viker ner och förutsätter att kämpa.

Den sena kvitteringen innebar att det väntade sudden och väl där så kunde Bele till sist dra det längsta strået. – Jesper Johansson får bollen, passar till Teo Schöning. Teo drar iväg ett skott, styr på något och går upp i X.

I och med målet så kvalificerade man sig för playoff 2. Där kommer man möta en av storfavoriterna för året, RIG.  Vi ses ju som ganska stora underdogs, men vi går in och följer vår gameplan och hoppas på de bästa.