Underdogen slog till igen: ”Vi som lag gillar sådana situationer”

Växjö stod som hemmalag när man tog emot Helsingborg hemma i Fort Knox, en av de första matcherna som spelades under lördagen.

Inför matchen så låg stort fokus på hemmalaget som hade genomfört ett gruppspel obesegrade och sågs som favoriter. – Vi visste att vi var underdogs och vi som lag gillar sådana situationer. Vi var i samma sits förra året när vi mötte Kalmarsund och gick vidare. vi gillar helt enkelt läget att vara underdogs, säger Helsingborgs Oliver Windfeldt till bloggen.

Det var dock lite annat fokus inför matchen, där det fanns en viss frustration i FCH då Växjö hade valt en matchtid som krockade med Helsingborgs kvartsfinal. – Vi pratade inte så mycket om det. Visst Fredi är en bra spelare men vi är en lagmaskin som jobbar hårt som ett lag. Vi har många skickliga spelare som kan kliva fram när det gäller och det visade vi idag.

Hur löd gameplan inför matchen?

– Vi snackade mycket om att vi skulle sätta defensiven eftersom vi visste att växsjö ville styra spelet. Vi pratade även om att vara effektiva när lägena väl dök upp.

Lagen följdes åt under de två första perioderna. 1-1 var ställningen efter den första och 3-3 efter den andra. – Resultatet speglade matchen väl. Både lagen hade många chanser men vi var mer effektiva och därför är FCH i steg 2.

Vad sa ni inför tredje?

• Att vi bara skulle fortsätta att kriga på. Det var växjö som hade allt att förlora.

Även i den tredje så var det fortsatt ställningskrig, men tillslut kunde Windfeldt göra 6-7 med drygt fem minuter kvar. Men att våga hoppas vågade man inte göra dock. – Växjö plockade målvakten och spelade 6 mot 5, därav kunde vi inte slappna av förän slutsignalen gick.