JAS-bloggen
Intervjuer

Specielle matchvinnaren klev fram i sudden: ”Som roligast i de skarpaste lägena”

14.00 idag så skulle det dras igång när KAIS Mora tog emot Umeå City hemma på i sin arena.

För Moras del så känns det lite som att det i år man har chansen, då man i USM-16 tog silver i med 99:erna och att man är allmänt starka i den kullen. – Det är för många sista året i JAS och vi har vårt bästa lag på ett par år och som du säger känns det lite som vår sista chans att ta oss hela vägen även fast våran 00-kull lyckades ta sig till Innebandyfesten i P-16 förra året, säger Matteus Gavatin till bloggen.

På andra sidan vände alltså Umeå City, som tog en andraplats bakom RIG i A-gruppen. – Hade dålig koll på Umeå innan matchen men de var duktiga, ett par spelskickliga spelare som Hampus Öhgren och ett rejält rivjärn i Marius Pedersen. Men att det skulle bli en tuff match fanns det inga tvivel om.

För publiken i Unihoc Arena så blev det en ganska stillsam start då det bara föll två mål i den första perioden. – Trevande start från båda lagen. Vi hade ett par lägen att smälla dit både en och två bollar till precis som dem, men skärpan fanns inte riktigt där.

I den andra så kunde man få ett mycket viktigt mål i sitt eget boxplay när William Tara-Eriksson nätade och strax efter man hade klarat av spel i numerärt underläge så kom även 3-1. – Det är klart att målen ger oss både energi och momentum perioden ut men i tredje falkar vi tillbaka till det lite mer försiktiga och avvaktande spelet tyvärr.

Det skulle dock visa sig att det är farligt att leda och i period tre så kunde Hampus Öhgren göra både 3-2 och 3-3. – Vi hade hoppats på att ta med oss vårt momentum in i tredje perioden men vi blir som sagt lite avvaktande och låter Umeå sätta dit två både ganska billiga mål, varav ett självmål.

Matchen gick till sist till sudden, då matchen slutade 7-7. – Inför sudden tror jag alla vet att det krävs en uppryckning om vi ska ta oss vidare. Inget speciellt taktiskt utan att vi ska bara in och spela det spel vi vet att vi sitter inne på.

Förlängningen blev dock inte särskilt långvarig då Gavatin bara 40 sekunder in tryckte dit 4-3. – Det är redan i första byten vi avgör. Om jag inte minns fel slänger Dennis Mårten-Lång in en boll på chans i mitten som lite turligt studsar ut till mig på borta som bara kan tycka dit den på halvvolley.

Att Gavatin avgör är inte helt oväntat sett till hans spelstil och målfarlighet. En roll som han själv gärna ser sig i. – Det är som roligast att lira i det skarpaste lägena och det är något som jag tror passar mig bra. Jag med flera medspelare hade idag flera möjligheter att stänga igen matchen under ordinarie tid som vi inte lyckades ta tillvara på. Men alltid kul att kunna bjuda på lite underhållning också.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar