Regerande mästarna klara för runda 2 – visade upp fin bredd

En av de på förhand mest "klara" matcherna var den som spelades mellan 2:an i grupp H och tvåan i grupp G.

Regerande mästarna Jönköping begav sig till Uddevalla med ett stort favoritskap på axlarna när man mötte Herrestad. – Hur folk utifrån ser på oss som lag är upp till dom om vi är favoriter eller inte, vi går alltid in 100% i våra matcher och fokuserar bara på oss själva, säger William Nilsson till bloggen.

Jönköpings säsong har varit något upp och ner, där man t.ex. bytt tränare under säsong och plockat in den nygamla duon Haraldsson/Bernhardsson. – Det finns alltid saker att förbättra i vårt spel, tränarna har kommit in bra i laget och formkurvan pekar uppåt.

Redan i period ett visade man att man även i år blir att räkna med där man gick upp till 1-4 och även om bloggen vågar påstå att det sätter ribban för fortsättningen så tog Jönköping inte ut något i förskott. – Matchen pågår i 60 minuter det kan svänga fort i innebandy.

Och i den andra perioden så kunde Herrestad krypa närmare och även döda ett boxplay. Ställningen efter den andra perioden var 3-5. – Vi slarvar och blir straffade, gör inte jobbet för varandra.

Tidigt i den tredje kom dock 3-6 och sedan föll ytterligare tre snabba mål. Men klart var det inte, inte om man frågar Nilsson. – När slutsignalen går så är det klart.

Målen trillade in och Herrestad orkade inte riktigt stå upp i den tredje perioden. Slutsiffrorna blev till sist 3-11 och just en sak kan man ta med sig. – Vi är effektiva när vi väl får chansen.

Ofta när man pratat om JIK under säsongen har man pratat om spelarna födda 1999 som håller hög klass, men idag var poängen utspridda och flera spelare visade att de kan leverera. – Självklart att bredden är viktigast ,det är inte individen som gör det, vi visar att alla kan leverera.

I nästa runda väntar en ny bortamatch, då borta mot Helsingborg som slog Växjö. – Det kommer bli en tuff match men vi kommer göra vårat för att spela en så bra innebandy som möjligt.