Målkalas när Pixbo avancerade: ”Våran match var inte 100-procentig”

Pixbo tog sig vidare till slutspelet från I-gruppen och i den första omgången i playoff väntade IBK Lund.

Det var dock med liten marginal, då det blev målskillnadsaffär i sista matchen där man dock övertygade. – Det gav verkligen en go känsla, vi fick kämpa till oss platsen så för oss betyder den sjukt mycket, säger Alfred Pettersson till bloggen.

Pixbo blev enda lag att ta sig vidare till playoff från Göteborgsområdet, vilket får ses som ett underbetyg. – Till skillnad från andra län och städer tycker jag inte Göteborgs innebandyn ligger på en så hög nivå, iallafall inte den nuvarande generationen.

Vad visste ni om Lund på förhand?

• Jag personligen hade koll på vissa lirare men laget visste jag inte särskilt mycket om. Det gjorde inte heller någon i gänget.

Publiken bjöds på målkalas redan i den första perioden där fem mål föll och det var hemmalaget som ledde med 3-2. – Efter första kände vi att vi hade kontroll på läget vilket vi visade i andra då vi gör två och släpper noll. Vi förväntade oss många mål från vår sida men inte att vi skulle släppa så många.

Period ett och två hade alltså lite skilda ansikten då den andra blev betydligt målsnålare. – Som jag sa täpper vi igen bakåt denna ”perran”. Några justeringar i försvarsspelet låg bakom detta, så ja det är något vi snackar om.

Tidigt i den tredje så gjorde man två snabba och gästerna tog timeout efter bara drygt två minuter och playoff 2 såg ut att vara nära till hands. – I tredje går vi in med en jäkla inställning som vi fick utdelning på genom att göra två snabba, playoff 2 kändes såklart nära då.

Målen fortsatte trilla in, men det för båda lagen. Det fina offensiva spelet för Pixbo ledde till sist fram till 11 mål, men det på bekostnad av försvaret till viss del där man släppte in sju. – Denna fråga hänger ihop lite med den förra. Våra två snabba mål resulterade sig tyvärr i att vi gick ner oss och slarvade i försvaret, men vi fortsatte producera framåt och vi kunde rycka ifrån ytterligare. Det var skönt att målproduktionen var hög idag då våra skallar inte var på rätt ställe i försvaret under tredje.

I nästa omgång så väntar Åstorp på bortaplan. – Idag är inte våran match 100 procentig och att vi trots detta vinner är starkt. Vi vet att vi har fler växlar och lägga i och det kommer vi göra. Jag ser fram emot nästa helg!