JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Vara – Ledberg

Två lag som får ses som positiva överraskningar, Vara och Ledberg gör upp i en av playoffmatcherna. Här får ni lite mer info kring den matchen!

Dag: Lördag, 17/3

Matchstart: 17.00

Hall: Alléhallen

Inträde: Gratis

Domare: Ej fastställt

Kommentar från bloggen: En av de mest intressanta matcherna på förhand där vi kommer få se två relativt unga lag. Det bästa är då att vi kommer få chansen att se många av spelarna ytterligare ett par säsonger. Ett tight och välfungerande Vara kommer sälja sig dyrt för sin hemmapublik. Även om William Strömfeldt och Oscar Garyd gör poängen så kan en spelare som Alfred Åkervall med sin frenesi och arbetskapacitet bli en spelare som spelar en viktig roll. Intressant att se hur mycket speltid Ledbergs spelare 2002 och 2003 får i slutändan, spelare som ändå gjort det bra säsongen igenom och visat att de har mycket talang. Vore kul om man fortsatte våga tro på dem! Charlie Engström och Melker Hemmingberg är ett par av de yngre namnen. Om båda lagen kliver högt i sitt man-man spel så kan vi nog få en härlig matchbild, men det troliga är att man till en början blir något mer tillbakadragna innan matchen har satt sig ordentligt. Synd att matchen spelas i Alléhallen, en hall med halt golv och vi får hoppas att gästerna har skridskorna med sig till matchen.

Vara:

Bäste poängplockare i gruppen: William Strömfeldt, 33 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Oscar Garyd, 19 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Albin Regnström, 14 minuter

Ledberg:

Bäste poängplockare i gruppen: Eric Sääf, 29 poäng

Bäste målskytt i gruppen Eric Sääf, 20 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Jesper Bååth, 20 minuter

Håll ögonen på: Oscar Garyd – Relativt liten spelare, men kraftfull i sitt spel och sitt sätt att gå in i närkamper. Har absolut inte det bästa avslutet man skådat, men är effektiv, skjuter smart och skjuter ofta. Har förmågan att lira fram radarpartner Strömfeldt om det krävs.

Håll ögonen på: Charlie Engström – En av 02:erna i Ledbergssfemman som oftast består av 02-03:er. En back med en aggressiv spelstil, men bra kliv i steget och skjuter gärna och skjuter bra.

Tränarkommentar, Lennie Garyd:

Vara IBK är en ung klubb i JAS-sammanhang och gör blott sin andra säsong men har denna säsong byggt vidare på vad vi påbörjade förra säsongen och med ett mycket ungt lag redan gjort mer än vad många trodde. Vårt mål var att taoss vidare men vi trodde naturligtvis inte att vi obesegrade skulle vinna gruppen men laget har match efter match visat upp en grym lagmoral och gjort det som krävdes i den sanslöst jämna gruppen. Nu väntar Ledberg IBF och vi går in med en skön känsla som underdogs med allt att vinna då många har Ledberg som favorit och med tanke på den tuffa grupp de tog sig vidare från så tycker jag pressen ligger på gästerna. Vi har en spelare sjuk men annars full trupp och det har märkts på veckans träningar att det är ett större fokus än normalt och formen känns bra. Det är en hel del snack ”på byn” så vi hoppas på storpublik på lördag och hälsar Ledberg välkomna till Alléhallens golv!

Tränarkommentar, Fredrik Hemmingberg:

Första målet är avklarat, att som ett av tre lag från den kanske tuffaste JAS-gruppen klara sig vidare till play off 1. Nu väntar en tuff bortamatch mot Vara som vi inte känner igen sedan tidigare. Vi kommer väl förberedda och kommer fokusera på vårat spel utan att anpassa oss allt för mycket till våra motståndare. Vi mönstrar ett lag med två femmor 00/01 och en femma från vårat unga men så skickliga USM lag. Vi har inga stjärnor som sticker ut i laget utan just ”laget” är vår styrka där hårt jobb över hela banan och bra tränade killar kommer vara faktorer som avgör matchen mot Vara. Ni som har förmånen att se matchen, kolla in vår USM femma, killar födda 02/03 som löser uppgiften på ett strålande och underhållande sätt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar