JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Salem – Örebro

Salem tar emot Örebro hemma i Skogängshallen, där hemmalaget även är mitt uppe i ett SSL-kval. Spännande! Här har ni införguiden för matchen.

Dag: Lördag, 17/3

Matchstart: 17.30

Hall: Skogängshallen (plats för ca 350)

Inträde: 50 :- (20 :- för ungdom)

Domare: David Berger & Tobias Berger

Kommentar från bloggen: Örebro säkrade slutspelsplatsen i sista omgången, tack vare seger borta mot Skoghall med uddamålet. Dramatik med andra ord! Hade Ruud och Embretzen deltagit i samtliga matcher dock hade man varit ett par klasser bättre genomgående och det blir man här. Dra inte alltför stora växlar av Örebros gruppspel, även om man är någon klass eller två svagare än fjolåret. Salem miste sin stora profil Kevin Haglund inför året, men har bland annat två duktiga u19-landslagsbackar att spana in, där man ibland använt Patrik Gustavsson högre upp i planen för att få lite mer tyngd. Just Salem har fått fram många unga duktiga spelare under åren och underifrån i kullarna 02-03 t.ex. så fyller det på ännu mer. Vi får hoppas att Skogsängshallen kokar och är fullsatt, så får vi se om det är Salem som blir Stockholms flaggskepp i JAS i år eller om det är något annat lag som aspirerar på den titeln.

Salem:

Bäste poängplockare i gruppen: Patrik Gustavsson, 39 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Hannes Kjellberg, 20 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Adam Piehl, 16 minuter

Örebro:

Bäste poängplockare i gruppen: Emil Ruud, 46 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Jacob Embretzen, 26 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: William Ardejsö, Oskar Svanholm, Emil Saverstam, 4 minuter

Håll ögonen på: Patrik Gustavsson – Till vardags back, men kan alltså spelas högre upp. Spelade allsvenskan redan förra (!) säsongen. Kanske inte den största dribblern, men tempostark, effektivt och bollsäker.

Håll ögonen på: Emil Ruud – Bländande teknik. Bollen ligger limmad i det krökta Oxdog bladet när han söker sina passningar. Kan släppa bollen mitt i dragningen och blir ett stort hot varje gång när han får bollen i offensiv ficka.

Tränarkommentar, Markus Kjellberg:

Under säsongen har vi varit både upp och ner i gruppspelet faktiskt . Det som känns bra ändå, är att våra bästa prestationer har kommit mot topplagen i gruppen, så det känns som vi har en extra växel när det gäller. Gäller gör det ju verkligen nu när vi möter Örebro, så vi hoppas på att våra alla vinnarskallar steppar upp. Mot Örebro som är ett bra lag med flera duktiga spelare toppat med SSL-spelare gäller det att vi får ordning på bitarna. Men om vi gör det vi ska så bra som vi kan, så har vi chansen. Vi har många duktiga spelare, men kanske lite extra viktiga i en sådan här match är såklart våra poängspelare Hannes Kjellberg, Patrik Gustafsson och Dennis Andersson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar