JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Pixbo – Lund

Pixbo är Göteborgs sista hopp i JAS den här säsongen och nu tar man emot Lund. Läs på inför matchen här!

Dag: Lördag, 17/3

Matchstart: 16.30

Hall:  Wallenstamshallen

Inträde: Inga uppgifter

Domare: Joakim Amri Nilsson & Adnan Tongur

Kommentar från bloggen: Pixbo rankades tydligen relativt lågt av magget, men jag håller dem högre. Även om det var på målsnåret att man gick vidare så var gruppen tuff. Det ska bli intressant att se om man kan verkligen kan få ut max av laget då man både har bredd och spets, men det blir alltid tufft när ett par duktiga spelare automatiskt hamnar utanför. Lund har inte samma bredd och spetsspelarna kommer få chansen till mycket speltid och chansen att avgöra. Det handlar om att gilla läget! Pixbo är ju enda laget från Göteborg som gick vidare faktiskt, vilket egentligen får ses som ett ganska svagt kvitto med tanke på storleken på området och dess upptagningsområde. Kan det bli bättre tryck nu än på föreningens SSL-matcher?

Pixbo:

Bäste poängplockare i gruppen: Gustav Andersson, 25 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Gustav Andersson, 16 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Linus Holm, 8 minuter

Lund:

Bäste poängplockare i gruppen: Hugo Norlund, 38 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Hugo Norlund, 24 poäng

Mest utvisade spelaren i gruppen: Hugo Norlund, 20 minuter

Håll ögonen på: Oskar Weissbach – Står gärna och suger på bollen, kan nästan se lite nonchalant ibland, men växlar sedan tempo och styr spelet. Kan slå sjuka mackor, har bra uppfattning och är vass på att hitta ytor på målvakten med sitt avslut.

Håll ögonen på: Simon Lindblad – Vass spelare, som tillhör den skaran utanför U19-landslaget som håller riktigt bra klass. Har många verktyg i sin låda och får han för mycket tid med bollen så kommer Pixbo få problem.

Tränarkommentar, Pontus Christensson:

Vi slutade på tredje plats i en serie där toppen var väldigt jämn, men de tre förhandsfavoriterna tillslut gick vidare. I play off 1 får vi möta Pixbo, ett lag vi inte vet så mycket om. Dock hade de en imponerande avslutning i sin serie, med ett par starka resultat i sista omgångarna vilket gjorde att de gick vidare. Således räknar vi med att få möta ett skickligt lag som är farliga såväl offensivt som defensivt. För att vinna matchen gäller det att vi minimerar risker och misstag samtidigt som vi vågar kliva fram och avgöra. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar