JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Nykvarn – Farsta

Nästa matchguide att presentera är den inför Nykvarn - Farsta, som spelas under lördagen! En kortare införrapport följer här.

Dag: Lördag, 17/3

Matchstart: 15.00

Hall: Björkestahallen

Inträde: 40 :-

Domare: Jonas Holm & Christer Avajsö

Kommentar från bloggen: Förmodligen en av matcherna som många ser som mest ”ojämn”, sett till förutsättningarna och förväntningarna. Möttes för två år sedan i samma rund, då vann Nykvarn. Nykvarn avancerade lätt från gruppen, Farsta fick kämpa. Nykvarn har U19-landslagsspelare, Farsta har inte det om man inte räknar Adrian Hiram med meriter från USA:s U19. Där har ni förutsättningarna på pappret, men det ska även spelas om det. Farsta har tidigare år varit en förväntad slagpåse, men sedan rest sig och gjort fantastiskt fina insatser gång på gång som lag och enhet. Kan man hålla emot första halvan av matchen och få en jämn tillställning så kan nog en viss frustration uppstå och med rätt marginaler där så är inget omöjligt. Att spela med press är inte alltid det lättaste heller och det återstår att se hur Nykvarn axlar uppgiften. Björkestahallen lär vara knökad och stämningen på topp som det ofta är när ”Nyken” spelar sina tuffare juniorfighter.

Nykvarn:

Bäste poängplockare i gruppen: Kevin Rigogiannis, 38 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Gustav Granlöf, 25 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Gustav Granlöf, 21 minuter

Farsta:

Bäste poängplockare i gruppen: Joacim Larsson, 30 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Tobias Björnsson, 20 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Melker Klingström-Adelmor, 10 minuter

Håll ögonen på: Gustav Granlöf – Fantastiskt sevärd. Bjuder på innebandygodis titt som tätt i form av finter, läckra avslut och sköna mackor. Backar inte undan i stridens hetta heller utan har humör som gör honom extra intressant.

Håll ögonen på: Adrian Hiram – Lång och gänglig spelartyp, men en jäkla fin bössa och bra räckvidd. En av lagets spelare som verkligen behöver kliva fram i en sån här match.

Tränarkommentar, Sebastian Wahlgren:

Gruppspelet gick enligt planerna och vi lyckades med att vinna alla matcher. Vi möter nu Farsta som jag inte vet så mycket om men Stockholmslagen är alltid tuffa att möta så det gäller verkligen att vi spelar som vi kan för att vi skall lyckas med att vinna.

Tränarkommentar, P-A Nyman:

Vår målsättning inför säsongen var att nå play-off. Farsta brukar, av tradition, alltid ta sig vidare så den målsättningen finns nästan inbyggd i klubben på något sätt. Gruppspelet blev för vår del onödigt tight där vi avgjorde i sista omgången. I båda matcherna mot Ingarö känner jag att vi inte hade så mycket att sätta emot men båda matcherna mot Djurgården borde vi vunnit, speciellt hemmamatchen där de kvitterar med 2 sekunder kvar. Även mot TT fick vi onödiga poängtapp. 

Att möta Nykvarn i första rundan är, tillsammans med RIG, det tuffaste motståndet något lag kan få i år. Det finns nog ingen i Innebandysverige utanför vårt lag som tror att vi har en chans. Skulle Farsta slå ut Nykvarn i år anser jag att det är JAS-historiens största skräll. För oss ska det bli grymt kul att möta dem och vi har sett fram emot utmaningen sedan vi fick veta att det blev Nykvarn. Det blir ju löjligt att säga annat än att för vår del handlar mycket om att sätta försvarsspelet. Vi har förberett oss väl och jag hoppas att vi har några ess i rockärmen att dra fram nu på lördag… Hur som helst så lovar vi att bjuda Nykvarn på en riktigt stark insats från vår sida, så får vi se hur långt det räcker.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar