JAS-bloggen
Inför match

Matchguide KAIS Mora – Umeå City

Umeå City tar sig neråt i landet för att möta gruppvinnaren KAIS Mora. Försnacket får ni här!

Dag: Lördag, 17/3

Matchstart: 14.00

Hall: Unihoc Arena

Inträde: Inga uppgifter

Domare: Daniel Larsson & Amir Zilic

Kommentar från bloggen: Lite av 99.ernas kamp! Båda lagen med relativt många spelare födda 1999 och även om man har spelare som fyller på bakom så vill dessa namn ta sin sista chans. Överlag så är det många spelare i laget som spelat mycket seniorinnebandy under säsongen och det återstår att se om detta kan återspeglas i matchen eller om det blir full fart från start. KAIS har imponerat i gruppspelet och även om Umeå City hade svårt att sätta emot RIG så är det kanske inte de matcherna man ska dra för stora växlar av då RIG förmodligen är årets största guldkandidat.

KAIS Mora:

Bäste poängplockare i gruppen: Matteus Gavatin, 37 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Matteus Gavatin, Emil Hedström, Albert Östman, 16 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Dennis Mårten-Lång, 16 minuter

Umeå City:

Bäste poängplockare i gruppen: Hampus Öhgren, 50 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Filip Bernhardtson, 24 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Filip Bernhardtson, 12 minuter

Håll ögonen på – Matteus Gavatin – Har ett bra poängsnitt under de senaste åren, vilket inte är konstigt. Hyperfarlig i den offensiva tredjedelen och en spelare som en tränare alltid vill ha. Någon du kan spela som du vet alltid gör poäng i princip oavsett vilken dag han har.

Håll ögonen på: Hugo Lindberg – Skönt stuk som spelare, ser allmänt lätt och smidigt ut när han spelar. Bra teknik, bra spelsinne och kombinerar dessa på ett riktigt bra sätt.

Tränarkommentar, David Normark:

Vi hade en grupp med många duktiga spelare rent inviduelt och duktiga lag men vår styrka ligger i att vi är väldigt anpassningsbara, vi kan styra och ställa med hög fart men även jobba hårt i ett lågt försvar och vara riktigt farliga i kontringsspelet. 

Det känns som att vi har skaplig koll på Umeå City men det gäller att vi är fokuserade på vårt och gör det vi ska för nu har man inte råd med några misstag om man vill ta sig vidare. Men vi är ett starkt lag med vinnarskallar så det kommer absolut att bli en rolig match på lördag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar