Lund behöver ta livlinan: ”Fanns i bakhuvudet att vi hade råd att förlora”

En match med två olika perspektiv spelades under söndagen, där Lund tog emot Åstorp. Gästerna var i behov av tre poäng för att fortsätta ha chans på slutspelet, där hemmalaget kunde spela något mer avslappnat.

För Lund så fanns det dock en liten hake, då man hade råd att förlora matchen för att sedan ha ytterligare en chans i den sista stundande matchen. – Vi ville absolut vinna den här matchen men det fanns ändå i bakhuvudet att vi kunde ha råd att förlora och ändå gå vidare, säger Hilda Hammer till bloggen.

Senast lagen möttes så var det Åstorp som vann på hemmaplan med 6-5. – Förra mötet mot Åstorp ledde vi med 3-1 och vi spelade jättebra när jag tyvärr stukade foten rätt så illa. Sedan var jag borta från innebandyn i tre veckor.

Så sent som i fredags så spelade Lund borta mot Karlskrona/Karo och vann med 6-9. – Det var en lång resa genom snöovädret i fredags vilket kanske gjorde att vi var lite ofokuserade i början. Karo tog ledningen med 4-1 innan vi kom igång och började spela mer vårt eget spel. Det vi tog med oss från den matchen skulle kanske vara att vi fortsatte kämpa trots underläget och att ha tålamod och vänta ut rätt läge.

I den första perioden mot Åstorp så fick man en fin start och ledde med 2-0. Men på enbart ett par minuter i slutet av perioden så hade gästerna vänt till 2-4. – Vi tappade kommunikationen och de fick ett par chanser på våra misstag, vilket tyvärr resulterade i ett par billiga mål.

Den andra perioden vann man med 2-1 och minskade avståndet inför den tredje perioden. – Andra perioden skapade vi flera chanser och lugnade ner spelet, så då spelade vi bättre.

Även om Åstorp gjorde tredje periodens första mål tidigt, så kunde Lund göra tre snabba och faktiskt vända till 7-6 ledning då. – Det var mycket hårt kämpande som låg bakom från vår sida för att ta ledningen så det kändes inte riktigt som att vi skulle kunnat dra iväg där. Åstorp bjöd på tufft motstånd och det var en jämn kamp.

Väl där trodde nog flera att Lund skulle kunna gå mot tre poäng, men med drygt två minuter kvar tog gästern timeout, plockade målvakt och fick utdelning två gånger om. – Åstorp tog ut sin målvakt och spelade 6 mot 5 och vi missade markeringar och täckte inte skott tillräckligt bra.

Vid seger så hade man alltså säkrat den andra slutspelsplatsen bakom Kalmarsund, men trots ledning så kunde man inte stänga matchen. – Självklart var det en besvikelse med förlust när vi var så nära men vi gör ändå en bra match och det finns fortfarande en chans till i nästa match.

Och i den sista matchen ställs man mot bottenlaget Skurup, där tre poäng innebär just slutspel ändå. – Vi måste vara fokuserade från början och minimera misstagen. Vi måste spela säkert försvarsspel ifrån alla positioner och sedan vara kreativa i anfall och komma på avslut utan att skjuta i första täck. Om alla är taggade och kämpar så hoppas jag att vi vinner mot Skurup. Det hade varit kul att få möta Pixbo!

521681_1280

Får Lund fira efter matchen mot Skurup där man kan ta sig till slutspelet? Foto: Patrik Palm.