JAS-bloggen
Intervjuer

Hoppet lever efter tung seger – målkalas krävs i sista

I-gruppen har utvecklats till ett getingbo och under tisdagskvällen spelades en toppfight i Wallenstamhallen mellan hemmalaget Pixbo och gästande Lindås.

Just I-gruppen känns överlag tuff i toppskiktet, där Pixbo möter lag som Warberg, Zenith och just Lindås då. Frågan är vilka som är tuffast att möta? – Zenith. De är inte det bästa laget spelmässigt, men de är ett fysiskt lag som verkligen ger gärnet i alla situationer för att kunna stå som vinnare efter slutsignalen, säger Charlie Jonsson till bloggen.

När lagen möttes i höstas så var det spänning hela vägen in, då Pixbo kunde avgöra matchen sent med sitt 6-7 mål. Totalt föll tre mål under de sista två minuterna i den matchen. – Det var en fantastisk rolig match att spela samtidigt som att vi slogs om första platsen i serien innan juluppehållet. Det var en tajt match som sagt, men där vi drar de längsta strået..

Under tisdagskvällen fick man en rivstart och hade 3-0 efter drygt 10 minuter och 4-1 efter den första perioden. – Inte överlägsna men vi var betydlig flera nivåer högre en Lindås både mental och spelmässigt vilket lede till att vi drog iväg i första perioden.

Även den andra perioden dominerade hemmalaget och vann den med 3-0. – Som sagt vi var flera nivåer högre en lindås idag plus att vi samtidigt spelade en jävligt bra innebandy.

De två fina inledande perioderna gav alltså en klar 7-1 ledning inför den avslutande tredjeakten. Inne i omklädningsrummet var direktiven klara. – Vi snackade om att vi inte får vika ner oss inför sista perioden utan att vi skall gå ut och fortsätta spela vårt spel.

I den tredje så hade man en 8-2 ledning när Lindås kunde reducera till 8-3 i boxplay. Ett svårt läge då Pixbo behövde målskillnaden, men viktig att ha en viss balans för att inte åka på några fler baklängesmål heller. – Efter som vi har satt oss i den sitsen som vi är i så är målskillnaden liv och  död för våran del om vi skall gå vidare till ”festen”. Vi tänkte inte så  mycket på målskillnaden i början av matchen först och främst så var vi tvungna att vinna för att ha en chans, men snabbt under matchens gång så inser vi att vi är det bättre laget på banan och börjar då skjuta mer samt lägga in bollarna på kassen vilket resulterande till att vi gjorde många mål.

Nu möter man Onsala i sista matchen, där man behöver vinna med 14 mål för att gå om Lindås i tabellen. – Japp det är vinna eller försvinna så vi kommer ge allt får att stå som segrare efter slutsignalen.

28512164_595044537500824_932391959_n

Jonsson, fullt fokuserad under gårdagens match. Foto: David Asserfors. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar