JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Nordqvist/Wadell – han vill de helst tunnla i motståndarlaget

Derby stundar under tisdagen, där det bara handlar om prestige då RIG Umeå har säkrat förstaplatsen i gruppen och Umeå City slutar tvåa. Gustav Wadell och Edwin Nordqvist säger följande inför.

Matchen gäller egentligen inget i tabellen, då platserna är spikade. Hur känner ni inför matchen?

Edwin: Jag är väldigt laddad inför matchen, de är alltid roligt med en match mot RIG, att matchen inte spelar någon roll i serietabellen är inget som jag tror varken jag eller något av lagen kommer tänka på när vi står på planen.

Gustav: Vi vill alltid vinna alla matcher, så vi kommer gå in 100 % för att göra en bra prestation och vinna matchen. Det kommer vara viktigt att vi är ödmjuka inför uppgiften och tar jobbet fullt ut.

Derby nummer ett vanns av RIG i överlägsen stil. Vad minns ni av den?

Edwin: Det var mycket utvisningar och känslor i första perioden, har för mig att den slutade 1-1. Sedan var det en total överkörning av RIG resterande tid av matchen.

Gustav: Kommer ihåg att vi gör en bra insats där vi har mycket boll och styrde spelet. Vi visade att vi har ett bättre lag och de hade inte så mycket att säga till om, kändes det som.

Vad för nycklar finner ni i er eget spel för att ta tre poäng?

Edwin: Sätta försvaret är alltid prio ett, sedan att vi ska våga göra våran motståndare och tro på våra avslut när vi tar dom. Gör vi dom tre grejerna till 100% kan de sluta med tre poäng på kontot.

Gustav: Vårt försvarspel och vår bredd. Vi har tre bra femmor där alla producerar mycket framåt.

Vem i motståndarlaget försöker man gärna slå en tunnel på om läget finns?

Edwin: Hampus Ahrén, säg vad man vill om han men han kan sin teknik med boll och klubba, en sådan spelare som är van att göra fina dragningar vill sällan bli tunnlade, räkna sedan med hans vinnarskalle så tror jag den tunneln skulle sluta i ett sämre humör för en stund, oavsett matchbild.

Gustav: Målvakten!

Vem i laget kommer vara mest laddad och gärna gå in i lite heta situationer och snack?

Edwin: Hugo Lindberg utan tvekan, han är en sådan spelare som du hatar att möta men du älskar att ha han i ditt lag, att han kommer visa känslor är det garanti på.

Gustav: Alla kommer nog att vara väldigt laddade inför matchen. Det är lite av en prestigematch eftersom många går i samma skola. Det är kul med känslor och lite hets men vi ska förstås fokusera på att vinna matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar