JAS-bloggen
Intervjuer

Lätt avancemang från förkvalets första omgång – derby i runda två

Damernas A-grupp har gått in i nästa fas, ett annorlunda upplägg som skiljer från de andra grupperna som istället går direkt in i playoff framöver i mars.

Det var drygt två veckor in i februari som man slutförde gruppspelet, där man slutade på en andraplats efter favoriterna RIG Umeå. – I stort sätt tycker jag att serien har gått bra för oss, vi har vunnit dom flesta matcherna vi har spelat, säger Tilde Hållstam till bloggen.

Just upplägget med förkvalet är ju något som är specifikt för A-gruppen och något speciellt. – Jag har inte funderat så mycket på upplägget i slutspelet. Vi fokuserar på en match i taget och ska göra vårt bästa för att gå vidare.

Sundsvall/Ankarsvik blev jumbo i gruppen och laget som IKSU fick möta. Ett lag man i gruppspelsfasen slog två gånger om och hade därmed trycket på sig inför dubbelmötena. – Vårt mål är att vinna de matcher vi spelar, man känner alltid en viss press, speciellt nu i slutspelet. Tycker ändå att vi spelade avslappnat och säkert i båda matcherna mot Sundsvall/Ankarsvik.

Den första matchen för en vecka sedan, den vann man med klara 2-8, då på bortaplan. – Det vi tog med oss från första matchen var att försöka ta vara på alla målchanser vi får och se upp för deras kontringar.

Returmötet spelades under lördagen, där det alltså var IKSU:s tur att ha hemmaplan. – Våra tankar inför den andra matchen vara att spela vårt spel, inte tänka på det tidigare resultatet utan gå in och göra vårt bästa.

Efter den första perioden hade man redan 3-0 och tidigt in den andra kom både 4-0 och 5-0. Spikat och klart då enligt bloggen. – Klart är det aldrig förrän matchen är över, i innebandy kan det vända fort. Det vi gör bra är att vi inte slutar kämpa, trots stor ledning.

Resultatet rann iväg ordentligt i sista och det blev vinst med hela 11-0 till sist där det fanns flera saker att ta med sig. – Vi tar vara på våra powerplay och gör mål på varje. Vi hade bra press och tog tillvara på de flesta målchanser vi fick. Vi hade också ett bra försvar som gjorde det svårt för motståndarna.

Nu möter man Thorengrupp/Gimonäs som i sin första kvalrunda slog ut Örnsköldsvik. – Det är alltid kul med derbyn och vad som helst kan hända. Det blir förmodligen en jämn match, men vi ska göra allt för att vinna.

28458947_1217917291676630_54739904_n

Foto: Tomas Wangel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar