JAS-bloggen
Intervjuer

Tappade poäng efter chansning: ”Måste gå för tre poäng”

Under tisdagskvällen så tog Skoghall emot Lillån i en nyckelmatch deluxe. Skoghall med ett tight spelschema jagar fortsatt slutspelsplatserna där Lillån redan är klara.

För att haka på Örebro ordentligt i kampen om tredjeplatsen så behövdes en seger. – Vi skulle ha tre poäng och vi gick in med en bra attityd inför matchen. Vi visste vad som väntades på planen och vad som krävdes av oss, säger Johan Nordahl till bloggen.

Det var bara ett fåtal dagar sedan man mötte Västerås på hemmaplan och då vann med hela 13-6. – Vi spelade bra mot Västerås och men vi visste efter matchen att vi kan höja oss ännu mer och det var det som krävdes mot Lillån. Det räckte inte trots att vi spelade en riktigt bra match, i slutändan var det små marginaler som avgjorde matchen.

Period ett var mållös, men period två inledde man fint med att göra både 1 och 2-0. Därefter fick man chansen att spela powerplay i fem minuter, men där var det istället Lillån som gjorde det enda målet. – Vi borde absolut lösa vårt powerplay bättre. Vi hade bra lägen men bollen ville inte riktigt in i målet, istället kontrar Lillån och reducerar till 2-1. 

2-1 ledningen stod sig dock perioden ut och ett resultat man hade att spela på inför den avslutande perioden. – Vi pratade på hur vi ska spela och agera i sista perioden. Vi hade spelat bra innebandy i 40 minuter och sa att vi skulle fortsätta trumma på.

I den tredje så började målen trilla in och lagen följdes åt och det var Skoghall som kvitterade till 4-4 med drygt fyra minuter kvar att spela. – Vi fortsatte att spela bra under sista perioden och skapade många bra lägen. Men det räckte inte hela vägen den här gången tyvärr.

Det blev dock Lillån som tog alla tre poäng då man med halvminuten kvar gjorde 4-5 målet när hemmalaget var tvungna att chansa. – Vi tog time-out med 1:30 sekunder kvar, där säger coachen att vi måste gå för tre poäng. Vi avvaktar med att plocka vår målvakt tills vi har bollen, och med en minut kvar vinner vi bollen. Vi saknar tålamod i 6-mot-5, Lillån vinner bollen och sätter den i tom bur.

I och med förlusten så är man tre poäng bakom Örebro, där lagen nu möts snart och tre poäng ser ut att bli ett måste där. – Om vi spelar lika bra mot Örebro som vi spelade mot Lillån så har vi goda chanser i den matchen. Så vårt fokus kommer bli att fortsätta spela bra innebandy och vi kommer ta med väldigt mycket ifrån matchen mot Lillån.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar