JAS-bloggen
Intervjuer

Målsnåla topplaget fortsätter vinna: ”Borde kunnat vinna med större marginal”

Bloggen väljer att följa upp serierna nedåt landet lite och riktar sig mot damernas G-grupp, en grupp med relativt få lag när det börjar dra ihop sig nu. Toppmöte mellan Kalmarsund och Åstorp stundande under söndagen.

Överlag så har just G-gruppen varit en relativt målsnål grupp under många stunder där Kalmarsund har ett fint snitt om man ser till antalet insläppta, men inte ett superhögt sett till antal gjorda. – Jag kan tycka att vi har haft svårt att göra mål och komma till avslut, vi borde ha kunnat vinna med större marginal under ett flertal matcher. Fokuset har legat på att försöka undvika att skjuta i täck o ta avslut i rätt lägen, säger Alma Bäckstedt till bloggen.

För drygt två veckor sedan ställdes man mot Åstorp på bortaplan, en match man vann med 3-2. då. – Förra matchen mot Åstorp var riktigt tuff, en match där man var nervös i 60 minuter. Vi vet att Åstorp spelar bra innebandy och det vi tog med oss från förra matchen var vårt höga försvar, det gör att Åstorp har svårt att komma till ett bra anfallspel och får idag istället spela på kontringar från våra misstag.

Inslaget med få mål fortsatte även här under söndagen, där den första perioden blev mållös och den andra vann man med 1-0 bara. – Första perioden tycker jag att vi inte riktigt kommer upp i vår maxprestation och Åstorp har egentligen hela perioden, vi lyckas hålla de utanför slottet, vilket var tur.

Tidigt i den andra kom 2-0 och därefter kunde hemmalaget kontrollera matchen betydligt mer. – När vi gör 2-0 får vi mer självförtroende och vågar spela vårat spel på riktigt. Vi får hela andra och tredje perioden och det känns som att vi har kontrollen.

Till sist blev det 3-0 och det stabila försvarsspelet fortsätter för Kalmarsund. – jag tycker absolut att det är vi som har matchen när det står 3-0 på tavlan, Åstorp får jaga mycket boll och kontra, det är tur att vi har en riktigt bra målvakt som räddade allt som kom mot målet.

Med två matcher kvar att spela nu så är Kalmarsund klara för slutspelet. – Vi kommer att köra på som vi gjort tidigare, om inte ännu hårdare nu de två sista matcherna. Vi kommer inte att slappna av, vi vill hålla oss kvar längst upp och inte förlora några onödiga poäng, då tror jag att vi är som mest förberedda.

De två lagen som slåss bakom Kalmarsund är just Åstorp, samt Lund där Bäckstedt har sin gissning klar. – Jag tror absolut att det är Åstorp som tar platsen i matchen mot Lund och tar en kvalplats!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar