JAS-bloggen
Intervjuer

IBF överlägsna i derbyt – duon levererade stort: ”Andra förutsättningar när de är med”

IBF Örebro har under ett par år varit starka i gruppspelet och nått slutspelet utan några större problem. I år är det lite annorlunda, men chansen lever än.

Platsen i tabellen är bra, men om man ser till fördelningen i poängkolumnen så kan man ändå notera fem förluster, men även nio vinster såklart. – Jag tycker personligen att vi gjort det helt okej med de förutsättningarna vi har. Vi ”tappade” ju flera tunga 98:or och även Malte Lundmark inför denna säsong och i år är vi nog ett av de yngre lagen i serien. Men visst, vi har förlorat några onödiga matcher, säger Simon Lindholm till bloggen.

Under söndagen var det derby mot ÖSK Ungdom, där det enligt tabellen på förhand skulle bli tre relativt enkla poäng för IBF. – Hade väl inte direkt några speciella tankar inför matchen mer än att vi skulle gå in och spela av matchen och försöka hämta hem tre poäng.

Hemma i idrottshuset fick man en kanonstart och efter bara sju spelade minuter, hade man redan 4-0, men att matchen var avgjord vill inte Lindholm påstå.  Vi fick en väldigt bra öppning, men nej det var fortfarande mer än 2,5 period kvar att spela.

Efter den andra var ledningen utökad och fortsatt stabil – 6-1 hade man att gå på då inför den tredje perioden. Men vad sa man inför den? – Att vi skulle behålla fokus och fortsätta göra rätt saker samt vara ödmjuka även fast vi leder matchen.

Och det lyckades man bra med då man fortsatte producera framåt och vann med hela 10-2 till sist. – Tycker vi gör en bra match i helhet. Skjuter 39 skott så det är väl inget att klaga på direkt.

I matchen så deltog Emil Ruud och Jacob Embretzen, duon med en del speltid i SSL som därmed ej är tillgängliga varje match. I det här derbyt stod man för sex poäng vardera och var mycket tongivande. – Det är klart att det är bra när alla spelare är tillgängliga. Tyvärr har matchkrockar och sjukdom gjort att Emil och Jacob inte kunnat varit med i så många matcher i år. Vi får andra förutsättningar när dom två är med och dom gör otroligt mycket för laget.

Framöver så stundar en nyckelmatch mot Skoghall, som är laget i tabellen som jagar och som också vill slåss om den sista slutspelsplatsen där Karlstad och Lillån ser är gruppens två stora succélag. – Visst matchen mot Skoghall är den sista i serien och kan bli direkt avgörande, men det är förtidigt att lägga fokus på denna nu när förutsättningarna inte är klara. Men skulle den matchen bli direkt avgörande och vi har alla spelare tillgängliga, så kommer vi vinna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar