JAS-bloggen
Intervjuer

KAIS spelade bort Sirius från slutspelet – trots tunn trupp

Viktig match stundade i B-gruppen, i alla fall för hemmalaget Sirius där man tog emot KAIS Mora hemma i IFU Arena.

KAIS hade redan inför matchen säkrat gruppsegern då man låg fem poäng före Gävle, där GIK endast har en match kvar att spela. – Vi hade som sagt ingenting att spela för egentligen, men vi är ett gäng vinnarskallar så vi hade inga planer på att åka till Uppsala och förlora, säger Dennis Mårten Lång till bloggen.

Truppen på pappret var dock tunn och man hade med ett par nya yngre namn som fick göra debut i dessa sammanhang. – Dom får klart godkänt, stod för en stabil insats.

Första perioden blev målsnål och det enda målet som gjordes, det stod Sirius för. – Vi backade hem ganska mycket, men dom fick väl ett par farliga lägen och lyckas sätta en boll.

I den andra blev det något öppnare där KAIS först kvitterade, men Sirius lyckades både ta ledningen i slutet av perioden och sedan utöka den i powerplay. – Vi sitter lite fel i skottäck vid ett par tillfällen vilket dom utnyttjar.

De tio starka utespelarna i KAIS hade inte mycket att laborera med inför den tredje perioden, men lyckades ändå få till en förändring. – Vi gör inga förändringar i laget, utan vi fortsatte rulla på med samma spelare, men vi tryckte på lite mer än i de två första perioderna. Vi sa i pausen att vi skulle gå in och tro på det och gå för i första hand en reducering. 

Tidigt gjorde Simon Olsson 3-2 reduceringen och sedan kunde Lång själv stå för kvitteringen när klockan hade passerat 11 spelade minuter. De sista minuterna sedan blev allt annat än händelselösa där hemmalaget hade mycket att spela för. – Efter 3-3 målet skapar vi farligast lägen för ett ledningsmål tycker jag, men även Sirius hade ett par vassa målchanser. Sirius plockade målvakten i slutet och då blev det per automatik att vi backade hem mer och dom fick tryck på oss.

Matchen slutade 3-3, delad poäng och för Moras del så innebar det inte mer än att man drygade ut sin ledning i toppen än mer. – Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match, vilket det också blev. Det var en match där vi stod lågt i de första två perioderna för att sedan trycka på lite mer i den tredje. Vi kan ta med oss ett bra försvarsspel. Vi väljer att ställa upp lågt eftersom vi hade en så pass tunn trupp, och det lyckades vi bra med i stora delar.

I och med att Gävle under söndagseftermiddagen löste en poäng mot Rasbo så blir det just dem som gör KAIS sällskap in i slutspelet. – Innan serien började trodde jag att Falun skulle vara med i toppen, men dom har ju inte haft marginalerna på sin sida riktigt.  Annars trodde jag faktiskt att Sirius skulle gå vidare. Men Gävle har varit bra och jag tycker dom förtjänar att gå vidare.

26857606_1603262279727558_22776933_n

En tight match mellan Sirius och KAIS där gästerna kunde spela helt utan press. Foto. Eva Ohlström. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar