JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Forstadius/Lindell: ”Ser en riktig publikfest framför mig”

Det vankas högintressant i D-gruppen under måndagskvällen när Ingarö och Djurgården ska göra upp om förstaplatsen i gruppen. Oscar Forstadius och Ludvig Lindell säger följande inför.

Ettan mot tvåan, en kamp om förstaplatsen. Hur går tankarna inför?

Oscar: Ska bli oerhört roligt att äntligen få spela matchen. Man har gått och väntat på just det här mötet en längre tid nu. Seriens två bästa lag som gör upp om en väldigt viktig förstaplats, kan inte bli bättre i mina ögon.

Ludvig: Det är goda tankar inför matchen såklart. Ser en riktig publikfest framför mig. Ingarö hallen (Skeppet) är en magisk hall som är perfekt stor för att skapa riktigt bra tryck. Match som match så gäller det bara att vara med från början, och sen trumma på i 60 minuter. Riktigt kul att få möta bra motstånd nu på slutet av seriespelet

Den senaste matchen vann Ingarö med 4-2. Vad minns ni av den?

Oscar: Jag minns att vi gick in inför matchen som underdogs. Ingen trodde nog att vi skulle gå segrande ur den matchen, förutom vi själva. Vi går in och gör en riktig laginsats över 60 minuter, och spelar ett otroligt bra försvarsspel. Troligen en av de bästa insatserna vi gjort den här säsongen.

Ludvig: Tung förlust i Eriksdalshallen senast. Vill minnas en väldigt moget Ingarö var otroligt effektiva i sina kontringar. Fick nästan lite vibbar från fjolårets DIF då Ingarö ställde upp ett riktigt bra försvar och kontrade in bollen på oss. I den matchen var inte alls tillräckligt heta på våra chanser och då förlorar man sådana jämna matcher. De var bara att ta av hatten, Ingarö var snäppet vassare i den fighten.

Djurgården kan här spela på krysset om det behövs. Vad för matchbild förväntar ni er?

Oscar: Självklart är det en fördel för dem då de kan spela på ett eventuellt kryss, det kanske leder till att vi måste chansa lite mer i slutet av matchen eller liknande. Men förhoppningsvis så slipper vi hamna i den situationen. Jag tror det kommer bli en enormt tajt match med mycket fysiskt spel och högt tempo. DIF har släppt in minst mål i serien så jag kan tänka mig att det blir en målsnål historia som sist.

Ludvig: De klart att de skapar ett gemensamt lugn i laget när vi vet att man kan spela på resultatet. Men när vi har en förlust i ryggen så skulle det i mina ögon vara fel att spela på resultat. Om vi inte lyckas i serien kommer vi inte lyckas i playoff. Detta blir revansch matchen, och vi i DIF behöver en bra laginsats för att gå med bra självförtroende inför slutspelsmatcherna.

Vem i laget blir lite extra sugen när det vankas sådana här viktiga matcher?

Oscar: Känslan är att vi har många i laget som gillar att kliva fram och avgöra i sånna hör matcher. Men om jag ska välja någon så väljer jag Acke Ulltin. Han gjorde en riktigt bra insats i förra matchen mot Vendelsö. Får han ett läge i slutskedet av matchen så avgör han.

Ludvig: Oj, super svår fråga. Vi har många som kan kliva fram i matcher som dessa! Jag tror att Släggan (Albin Sjöberg) kommer hitta nät och jag tror att Cobran (Erik Åkelund) kommer vara ett monster i försvarsspelet. Men om jag fick lägga ett bet så är det är mina kedjekollegor Julius Olesen och Erik Wernersson som kommer att bestämma på planen imorgon kväll!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar