JAS-bloggen
Intervjuer

Överkörningen väcker frågan på nytt – behöver vi förändra JAS?

En rejäl överkörning blev det i A-gruppen under lördagseftermiddagen, resultat som vi med jämna mellanrum fått skåda i JAS under årens gång.

RIG mötte Dalen på ”bortaplan” i ett derby, där det var toppen mot botten, men man hade enligt lagets kapten inga problem att motivera sig inför uppgiften. – Det var inte så svårt. Alla i laget älskar innebandy och går alltid in med inställningen att göra sitt bästa och att vinna matchen. I vissa matcher där motståndet är sämre rinner det ifrån, säger Oskar Domberg till bloggen.

Redan efter den första perioden så hade bollarna börjat trilla in och man hade en 0-5 ledning. – Vi kollar inte särskilt mycket på resultatet. När bollarna rullade in upp mot 20 satsade vi på att komma över den gränsen. Över 20 mål hade vi inte lyckats göra någon gång under säsongen.

Och närmare 20 kom man relativt fort i den andra perioden, då man halvvägs in hade passerat tio redan och det fortsätta rulla på. – Vi har haft lite problem med det tidigare men lyckades hålla fokus hela vägen idag. Laget är medvetet om att vi behöver bli lite bättre just där och därav kändes det skönt att vi lyckades med det idag.

Matchen slutade till sist 0-25 till RIG Umeå som därmed säkrat gruppsegern i princip. – Kul med 0 insläppta och många gjorda framåt. Vi lägger inte något mer fokus på denna match utan blickar fram mot resterande matcher i Div1 och JAS.

Det har tidigare varit vissa frågetecken kring kvalitén på JAS efter vissa resultat och bloggen själv presenterade ett förslag på kvalsystem bland annat. Domberg är inte helt insatt, men ser fördelar med det. – Oj, jag är inte särskilt insatt i denna fråga! Skulle kanske vara bra med något typ av kvalsystem då kanske grupperna blir än mer jämna. Det kan vara något för framtiden.

Argumentet som många använder är att man vill matcha sina lag i tuffare miljö och att de första säsongerna då i JAS med ett något yngre lag oftast kan bli tuffa när man ställs mot toppen i Sverige, men syftet med det kan Domberg ändå förstå, just varför man anmäler sig. – Ja, det kan jag göra till viss del. De lagen blir förhoppningsvis medvetna om vad de behöver förbättra till när majoriteten av laget har rätt ålder inne. Men att förlora med 25-0 är garanterat inte bra för något lag.

28278057_10155569176683655_831068606_o

RIG stormar fram mot slutspelet. Foto: David Rönnblom. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar