Storebror vann efter sjuk vändning – avgjorde i matchens sista sekund

G-gruppen toppskikt ser ut att ha blivit tydligt nog för att kunna urskilja toppen, men under torsdagens spelades en viktig match i kampen om poängen i toppen.

För andra gången denna säsongen i JAS så ställdes Jönköping mot Ledberg, två lag i det övre skiktet i tabellen. – Vi visste sen innan att dem ställer upp rätt högt och går man-man så de vi pratade om innan matchen var hur vi skulle lösa första pressen på bästa sätt, säger Olle Hemmingberg till bloggen.

Just för hans del så blev det extra speciellt då Ledberg är laget som han kom ifrån, samt att i Ledbergs bås återfanns pappa Fredrik samt på planen sprang lillebror Melker runt. – Klart det är speciellt att möta sitt gamla lag, men känner mer att de är roligt och när man väl spelar tänker man inte så mycket på vilka man möter.  Men att se brorsan på andra sidan var speciellt, men samma sak där, det var mest roligt. Det var rätt svårt innan matchen att veta hur man skulle hantera situationen men tyckte det löste sig bra.

Första perioden innehöll bara ett mål och det stod hemmalagets Joel Nyström för. – Just första perioden var rätt stel, båda lagen kände på varandra och de uppstår lite halvchanser men inte mer.

I den andra trillade det in ett par mål till, men det till fördel för bortalaget Ledberg då man vann perioden med 1-2 och därmed hade utjämnat till 2-2. – Ledberg får två kontringsmål vilket dem gör bra och dem håller oss utanför deras box bra så tycker 2-2 efter andra var rättvist.

I period tre så kunde gästerna via två snabba mål i andra delen av perioden, gå upp till en 2-4 ledning. Med drygt tre minuter kvar tog Jönköping timeout. – Vi pratade om hur vi skulle spela 6 mot 5 men sen att vi skulle tro på det, det klassiska.

Timeouten gav resultat och Jönköping visade att man håller hög klass – först kom 3-4 och minuten senare även 4-4. – 3-4 målet är en laser från Johansson till Bernardsson och 4-4 är ett instick från Nyström till Karlsson som krigar in bollen.

Efter 4-4 var det istället Ledbergs tur att ta timeout, där Jönköping sa vadå?

• Klart vi pratade om att gå för det eftersom tabellen ser ut som den gör.

I matchens sista sekund så kunde man fullborda vändningen och det var Simon Karlsson som slog in 5-4 bollen som gav tre poäng. – Vi vinner tekningen och får rätt snabbt ner bollen på Johansson som leta in den till Karlsson som återigen kriga in bollen.

Tycker du det är rättvist sett till hela matchen?

– Ledberg gör en jättebra match och stör oss rejält med deras man-man spel. Tycker vi låter dem kontra på oss lite för mycke så dem har många lägen att göra mål. med facit i hand känns det som att matchen kunde slutat hur som helst men att de var väldigt skönt att ta tre poäng.