JAS-bloggen
Listor

Framtidens stjärnor i JAS – födda 2002!

För drygt ett år sedan så presenterades listan med spelare födda 2001 som då skulle kliva in och ta över i JAS så småningom. Flera av dessa har redan nu gjort det med bravur. Nu är det spelare födda 1999 som gör sin sista säsong, men spelare födda 2002 och 2003 har vi redan fått se. Nu listar bloggen istället de spelarna födda 2002 som kan bli nästkommande storstjärnor i JAS!

Nedan ser ni 15 namn, där ett par av dem redan nu har hunnit presentera sig, men där ni säkerligen lär få höra talas om dem allt mer eftersom.

Charlie Engström, Ledbergs IF – En back med bra defensiva egenskaper, där han är aggressiv och duktig på att vinna boll. Duktig i spelet med boll, driver gärna på bakifrån och har ett bra skott som han nyttjar.

Mattias Lövenfors, FBC Lerum – Rightfattad fysiskt stark back. Pådrivare av rang, som gärna fyller på i anfallen. Har ett tungt skott och är till hösten erbjuden en plats på RIG.

Noel Johansson, Vendelsö IK – En stabil back med bra fysiska egenskaper i spelet i egen zon. Fyller gärna på offensivt och kan gå riktigt långt.

Edward Ceder, Nykvarns IF – En center som känns ganska ”klassisk” i sin stil, men med väldigt bra kvalité. Bra fart och duktig åt båda hållen. En fin teknik, ett bra spelsinne och ett bra driv.

Emil Lindblom, Storvreta IBK – En målvakt med ett fint rörelsemönster, med en bra storlek. Besitter ett riktigt bra utkast som gör honom till ett hot offensivt i omställninganra.

Theo Eriksson, Fagerhult Habo IBK – En centerspelare med enorm fart, som även kan spela forward. Explosiv och otrolig farlig i omställningsspelet. Besitter även ett bra skott och spelsinne.

Elvis Holm, IBK Lund – En sniper och målskytt som redan i sin första JAS-säsong hunnit peta in en hel del mål med en gång och fått förtroende.

Joel Ekström, FBC Lerum – Här snackar vi sniper deluxe. Står på kanten/ i fickan och smaskar in bollar på båda volley eller längs marken. Kan tyckas osynlig i många matcher, men kan trots det ha gjort ett antal poäng och varit delaktig. Har avsluten som största styrkan, men kan även spela fram sina medspelare.

Hjalmar Hjorth, Bele Barkarby IBF – En stor, snabb spelare som läser spelet bra och ger sig själv bra förutsättningar i avsluten. Kommer ofta in i rätt ytor och gillar att skjuta direkt och gör det med bra kvalité. Även användbar defensivt, där dock styrkan ligger i det offensiva spelet.

Emrick Wiggur, Ledbergs IF – En bolltrygg spelare som är duktig på att hitta öppnande passningar. Har ett bra skott och är även en duktig defensiv spelare.

Viktor Hammerstedt, Ankarsvik IK – En killen med sina största styrkor i offensiven och har redan nu tagit plats och gjort resultat i divison 2. Har ett mycket bra skott, men kan tack vare sin fina spelförståelse, även spela fram lagkamraterna.

Ludwig Bäckman Forkner, Linköping Ungdom – En storväxt leftad spelare som är svårstoppad och tung i sitt spel. Bra driv i steget, bra i genombrottsfasen och har ett ruskigt skott som gör honom till ett hot, oavsett position på planen.

Melvin Alm, Sirius FBC – En oerhört irrationell och snabb spelare. Svår att komma åt i offensiv zon, där han är bra på att utnyttja sin fart i rätt ytor. Orädd i spelet och har en bra teknik.

William Ekbladh, Nykvarns IF – En tempostark spelare med en skön teknik. Svår att komma åt för sina motståndare där han är duktig på att skydda bollen. Besitter ett bra skott!

Oskar Enquist, Åkersberga IBF – Har en uppskattad spelstil från sitt egna lag, men oerhört jobbig att möta. Jobbar stenhårt, bra i närkampsspelet och läser spelet bra. Kanske inte det bäst spektakulära, men ack så effektivt.

Överlag så känns inte 02-kullen riktigt lika spetsig som 01-kullen där vi har flertalet som redan hunnit debutera i SSL. Vi finner dock flertalet duktiga namn som inte omnämns här som Lucas Dahlström, Oscar Johansson, Noah Johansson, Melvin Johansson, Anton Dahlström, Jakob Mill, Joakim Andersson,  för att nämna ytterligare ett par till!

Här har ni listan som gjordes på 01:erna!

27720649_10155536720408655_1598738270_n

Mattias Lövenfors, till hösten på RIG i Umeå. Foto: Roland Osbeck.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar