JAS-bloggen
Intervjuer

Sent dömd straff avgjorde derbyt: ”Vi kan slå alla lag i serien”

Det var under måndagskvällen dags för en av årets höjdpunkter på många sätt och vis. Dels för att det var derby mellan Sirius och Rasbo, en matcher som ofta drar mycket folk, men även för att matcherna i sig brukar bli väldigt intressanta.

Utöver att det var just ett derby, så var även Sirius i stort behov av tre poäng för att ha fortsatt chans på slutspelet. – Självklart en kul match och ett derby som jag tror hela laget sett fram emot länge. Då matchen var avgörande för om vi fortfarande skulle vara med i slutspelsstriden var vi extra laddade, säger Jonathan Blomqvist till bloggen.

I en tidigare intervju som gjordes med Rasbos Alexander Ruden så slängdes det en pik mot Sirius och deras påstådda försök till att överdriva publiksiffrorna, något som bloggen inte lägger några värderingar i, men som Blomqvist väljer att kommentera på följande sätt. – Har inte så mycket att säga om det. De får stå för dem men publiksiffrorna under derbyt i IFU säger ju det mesta.

Man lyckades efter den första perioden leda med 2-0 och även klara av ett boxplayspel. – Tycker vi kommer ut bra och gör det vi ska, vi tar kommandot i matchen från start och stänger defensiven bra. Vi hade kunnat utnyttja våra omställningar lite mer men annars en felfri period från oss.

Sirius kom i den andra perioden upp till 5-1. men lyckades aldrig stänga matchen direkt utan Rasbo reducerade och kom upp till 5-3. – Svårt att säga varför, båda lagen hade flera chanser men Rasbo fick utdelning på mer än oss. Vad det beror på är svårt att säga, oflyt i det avgörande lägena kanske.

I den tredje hade man på nytt skaffat sig en fyramålsledning, men lyckades inte heller denna gången spika igen även om många anser att man borde gjort det. – Det tror jag vi hade gjort om vi inte fått 5-minutersutvisningen emot oss. Vi styr spelet tills att vi får utvisningen och i med den så släpper vi in två mål efter varandra i boxplay.

De målen i powerplay som Rasbo gjorde var en början till upphämtning och tillslut kom gästerna ikapp till 7-7. – Vi går ner oss efter utvisningen och slarvar lite i omställningarna på mittplan. Rasbo får momentum och utnyttjar de få lägen som de ges efter det.

Med enbart sex sekunder kvar tilldelades Sirius en straff efter en situation som enligt ett par olika rapporter, absolut går att diskutera. – Svårt att säga, då det är jag som får straffen med mig så upplever jag bara att jag störs och inte får iväg mitt skott. Jag tycker därav att det är straff samtidigt som det kanske blev en kompensation för vår, i mina ögon felaktiga 5-minutersutvisning.

Väl på straffen klev Filip Eriksson fram och iskall satte 8-7, vilket blev matchens slutresultat och gav tre sköna poäng. I och med segern har man chans på slutspelet även om det ser tufft ut. – Tycker det ser ljust ut, allt ligger i våra egna händer. Om vi spelar som vi gjorde i två perioder mot Rasbo tror jag vi kan slå alla lag i den här serien, även Mora.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar