JAS-bloggen
Intervjuer

Stark start banade väg för tre poäng: ”Vi bjuder in dem lite i tredje”

Med enbart två omgångar kvar så är det fortsatt oerhört jämn i toppen i I-gruppen, där det spelades en nyckelmatch under söndagen.

Lindås hade inför matchen mot Zenith, på pappret haft ett par lättare matcher mot motstånd som Lindome och Onsala. – Vi tänkte bara på tre poäng, vi skulle kriga oss igenom denna matchen för att de gav oss goda förutsättningar för att gå till slutspel, säger Max Källerteg till bloggen.

Detta var returen mot Zenith, där den första matchen mot de grönklädda slutade med delad poäng efter 5-5. – Det var en jämn match, mycket utvisningar. Där det kunde gått hur som helst! Tyvärr så blev det oavgjort men en rolig match att spela.

Hemmalaget fick maximal utdelning i period ett, där man ledde med 4-0. – Vi var med från början. Vi tog vara på våra lägen när vi fick dem, väldigt skönt med en ledning efter första.

Att leda för stort kan ibland vara en fara och i den andra perioden så kröp Zenith närmare och reducerade ett par gånger om. – Vi slarvar lite i powerplay och bjuder dem på 2-3 mål men i det stora hela så tycker jag att vi har kontroll över dem.

Vad säger ni inför period tre?

-Vi skulle fortsätta köra på och spela enkelt.

Det lyckades man med till sist och vann matchen med 8-5. – En go trepoängare där vi gör många bra saker, men bjuder in dem lite i tredje, men vinner ändå matchen, mycket starkt av oss.

I och med segern så slår slutspelet ut att vara mycket nära och nyckelmatchen blir mot Pixbo här framöver. – Matchen mot Pixbo kommer bli tuff. Vi förlorade mot dem hemma så nu vet vi hur vi ska spela mot dem. Om vi gör de vi brukar göra så kommer det gå vägen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar