JAS-bloggen
Intervjuer

Tight seger i nyckelmatch: ”Varje match är en utmaning”

Precis som flertalet andra grupper så är även damernas E-grupp jämn hela vägen in i det sista. Med bara ett få omgångar kvar så är det flera lag som slåss om de två platserna.

Fagerås/GS 86 är inför den här säsongen nya i JAS och har direkt gjort ett avtryck. Under fredagskvällen mötte man Hagfors där man sett till tabellen skulle vara solklara favoriter. – Snacket innan matchen handlade som vanligt om att vi ska gå in avslappnade och spela vårt spel, säger Ella Johansson.

Förra helgen tog man en seger mot Fröjered och helgen därinnan blev det uddamålsförlust mot topplaget Skoghall. – Vår form just nu är stabil, vi har mycket god stämning både utanför och på planen.

Det dröjde nästan hela perioden innan hemmalaget kunde spräcka nollan. Cornelia Grytzelius kunde göra 1-0 när klockan stod på 19.27. – Hagfors började bra men vi växte oss in i perioden och lyckades sätta ett värdefullt mål på slutet. Det var en första period med högt tempo och böljande spel.

Den andra perioden innehöll några fler mål, där hemmalaget på nytt var starkast och vann dem med 2-1. – Under andra period var vi mer inne i matchen och i vårt spel. Det ledde till att vi skapade många målchanser inklusive flera skott i ramen.

Vad sa ni inför den tredje perioden?

  • Vi fokuserade på att fortsätta med vår höga press för att vinna boll högt upp i banan.

Fagerås/GS kunde hålla tätt i den tredje och till sist vinna med 4-2. – Vi mötte ett starkt och välspelade Hagfors som vi ändå lyckades stå upp bra emot. Vi är glada över vinsten och våra tre poäng.

Nu har laget tre matcher kvar att spela och har fortfarande chansen på slutspel. Tre matcher mot lag som placerar sig nedanför dem i tabellen.  Vår grupp är väldigt jämn och alla lag är skickliga. Varje match är en utmaning som kräver fullt fokus. Vi kommer att göra vårt absolut bästa framöver.

27536885_2001625493434414_1718861880_o

Foto: Anders Eriksson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar