JAS-bloggen
Intervjuer

Enkel seger inför stundande match mot Salem: ”Alla blickar vända mot den matchen”

Efter ett Nykvarn har säkrat segern i sin grupp så är det dock en mer intressant strid där bakom vilket lag som ska ta den sista platsen. I nuläget ser det ut att bli Älvsjö eller Salem som gör upp om det.

För Älvsjö så var det solklart vad som gällde under fredagens kvällsmatch. – Det var ganska simpelt. Vi sa bara att vi behövde vinna och helst göra mycket mål. Inte svårare än så, säger Filip Trolle till bloggen.

Det första mötet som spelades i höstas vann man enkelt med 12-2. – Första matchen rullade vi bollen riktigt bra. Sofforna var definitivt rättfärdigade och det var inte den tuffaste matchen under säsongen.

En 2-0 ledning efter den första perioden blev tidigt i den tredje en ännu klarare sådan när 3-0 bollen gjordes av Lucas Nordahl som fullbordade sitt äkta hattrick. – Vi sa innan matchen att vi ville starta stark med mycket mål, vilket vi gjorde. Vi spelade med hög press och vann tillbaka bollen vilket ledde till två av de tre första målen.

Innan den andra perioden var slut så hade det hunnit bli hela 7-0. Klart då, enligt bloggen iallafall. – Matchen är aldrig klar förens sista perioden är spelad men det kändes absolut bra att ha en 7-0 ledning till sista.

Vad la ni fokus på inför tredje perioden?

  • Vi vet att målskillnaden blir viktig i kampen mot Salem. Så vi gick in med fokus att göra fler mål.

Matchen slutade 8-2, men trots det är det inte en alltför överlycklig Trolle.

  • Vi tar väll inte med oss super mycket från denna match. Vi rullade bitvis bollen riktigt fint men vi hade velat att vi skulle göra lite fler mål. Men en vinst är alltid en vinst.

Om man tittar till tabellen så ser man att en match mot Salem framöver är den som förmodligen kommer avgöra vilket lag som tar den andra slutspelsplatsen bakom Nykvarn. – Ja precis, alla blickar vända mot Salem matchen. Den kan bli helt avgörande. Vi är grymt taggade och vi ska se till att det blir en bra match, men vi måste också slå Tullinge om vi ska ha en chans att utmana Salem.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar