JAS-bloggen
Intervjuer

Stark avslutning gav poäng i derbyt: ”Tog vara på lägena vi fick”

Under onsdagskvällen vankades det derby i Värmland, när Karlstad Ungdom tog emot Skoghall för andra gången denna säsongen.

Inför matchen kunde man enligt tabellen iallafall, utläsa att Karlstad var favoriter. – Även fast dom är förhandsfavoriter enligt tabellen är det ingen ide att kolla på den, viktigast inför en derbymatch är den mentala biten. Det är derby och då kan allt hända. Trots att vi hade några borta p.g.a sjukdom så kändes det som alla var riktigt taggade för revansch efter förra matchen, säger Skoghalls Villiam Ronnegård till bloggen.

Den första matchen som Ronnegård nämner, det var den som Karlstad under hösten vann med uddamålet i en målrik historia. – Trots att vi kände till Karlstads styrkor innan matchen lät vi dom spela som dom ville, vi var inte med från start och det höll på att rinna iväg. Sen mot slutet fick vi lite momentum och fick in ett par bollar men det räckte tyvärr inte för oss i slutändan.

Den första perioden lagen emellan denna kvällen slutade 2-2 efter att Karlstad haft ledningen två gånger om. – Första perioden blev som vi snackat om innan, Karlstad körde med en hög press som jag tycker vi löser rätt bra. Anfallsspelet stämde inte riktigt för något lag men Karlstad utnyttjar några misstag från våran sida och tar ledningen två gånger om men vi lyckas repa oss rätt så snabbt.

I den andra perioden så gör hemmalaget Karlstad det enda målet, men tidigt i tredje så kunde dock Karlstad göra två snabba och gå upp till 5-2. – Målet i andra är inte så mycket att säga om, ett bra avslut som blir mål.  Sen i början på tredje så får Karlstad en billig två med sig och gör mål när vi har en i utvisningsbåset. Efter det blir det lite negativt från vår sida och dom har momentumet i matchen och utökar ledningen nån minut efter.

Med drygt fyra minuter kvar av matchen tog Skoghall timeout och agerade direkt. – Efter deras 5-2 mål var matchen väldigt svängig, mycket fram och tillbaks över planen så time-outen blev ett bra tillfälle för alla i vårt lag att lugna ner sig och tänka efter sista gång. Vi visste även att vi är väldigt starka i numerärt överläge så vi snackade igenom det under timen och plockade målisen direkt.

Kort efter timeouten gjorde man 5-3 och därefter kom både 5-4 och till sist 5-5 med dryga minuten kvar att spela. – Det blev en riktigt bra avslutning på matchen, vi fick äga bollen hela sista delen av matchen och tog vara på lägena vi fick och kvitterade.

Poängen var viktig och i och med att Örebro åkte på storstryk i derbyt mot Lillån så har Skoghall med ett par matcher mindre spelade, alla chanser att nå ett slutspel. – Det känns riktigt bra inför de sista matcherna, vi har ett riktigt starkt lag och vi har alla chanser att gå vidare. Om vi spelar vårat spel och är med från start tror jag att vi kan slå alla lag i våran grupp!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar