JAS-bloggen
Intervjuer

Slutspelsdrömmen lever efter derbyvinst: ”Det var hetare förra året”

Flertalet derbyn har spelats i veckan och ett av dem är det nere i Kalmar, där CL98 mötte Kalmarsund i J-gruppen.

Inför matchen så var det två lag som låg på snarlika poäng i tabellen, som därmed skvallrade om en jämn match. – Vi har väl ett lite jämnare lag och de har lite toppar och dalar angående deras åldrar då de har flera unga som är i utvecklingfasen kroppsmässigt så där har vi övertaget, säger CL:s Jonathan Karlberg till bloggen.

Hur ”hett” är detta derbyt?

  • Även om man känner de flesta i laget väldigt bra så försvinner väldigt mycket när man är på planen men jag skulle säga att det var hetare förra året när vi kom från ingenstans och skulle möta de ”stora FBC”.

Inför matchen så hade CL relativt många poäng upp till andraplacerade Hovshaga, där det till sist är två lag som kommer avancera från gruppen. – VI visste vad allt handlade om och att vi bara skulle gå ut och köra vårt vanliga spel där vi vet att vi kommer få lägen. Sen blir det extra tagg just för det är derby.

Den första perioden innehöll bara ett mål och det var CL:s Kevin Sandebäck som smällde in det. – Speglar egentligen inte matchbilden då båda lagen har väldigt bra lägen att göra fler mål men det var en bra start.

I den andra så ryckte dock CL, när man till sist kunde gå upp till 5-2. – Största skillnaden mellan första och andra var att vi blir effektivare och gör mål samtidigt som vi stundtals blir väldigt otrygga med boll och ger FBC lite mer lägen än behövligt.

Ledningen blev till sist såpass stor som 6-2, men därefter reducerade Kalmarsund två gånger om och skapade lite nerv i matchen. – Återigen att vi tror att det är klart och slappnar av och blir såklart straffade. Sen vet man att två mål är ingenting i innebandy, ett långskott och det är plötsligt 6-5 så det är aldrig lugnt.

Till sist så kunde dock hemmalaget reda ut det och vinna med 8-6. – Vi har en målvakt som gör en bra match, alla är med och deltar på ett positivt sätt och vi har en väldans go i laget. Sen att vi lyckas göra åtta framåt gör att vi till sist vinner den här matchen. Hade varit gott med bättre målskillnad, men det viktigaste var de tre poängen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar