JAS-bloggen
Intervjuer

Formtoppen fortsätter: ”Tog med samma känsla vi haft tidigare”

I-gruppen ser ut att blir ett riktigt getingbo under de sista matcherna där topplagen har turats om att slå varandra och därmed skapat ordentligt med nerv i gruppen när vi går in i de sista omgångarna. Warberg är ett av lagen som är med och slåss.

Efter den viktiga segern borta mot Lindås så har Warberg goda möjligheter att på nytt nå slutspelet. Under gårdagen så mötte man Pixbo på hemmaplan i ytterligare en nyckelmatch. – Såklart att vi visste att en vinst var viktig. Men vi har gjort två riktigt bra matcher innan denna matchen. Så det handlade mest om att ta med samma känsla som vi har haft dem två senaste matcherna, säger Warbergs Linus Ferm till bloggen.

Efter första perioden var matchen lika jämn som tabellen är, där ställningen var 1-1. – Första perioden känns ganska stängd inget av lagen kommer inte upp i sin högsta nivå och det blir en ganska stängd första period. Tror båda lagen är rätt nöjda med 1-1 i paus.

Att Pixbo hade förstärkt JAS-laget med Filip Langer, Tjeckiens största löfte född 2001 som kommer tillhöra klubbens SSL-trupp var inget som man la märke till. – Jaha där ser man, vi lägger inte så mycket energi på vilka spelare som står på andra sidan.

Tidigt i den den tredje perioden så kunde Warberg gå upp till 4-2 och göra ett litet ryck. – I den tredje perioden tycker jag att vi är det bättre laget redan från start. Vi är piggare och får upp farten i vårt spel och då kommer målen.

Den ledningen släppte man aldrig och istället drygade man ut till 6-2 till sist, ett resultat som alltså blev matchens slutresultat. – Pixbo försöker att trycka på men känns ändå som att vi har koll på dem. Vi lyckas hålla tätt i två boxplay vilket ger oss oerhört mycket energi.

Den fina formen fortsätter alltså och ser man till avslutande spelschema så är det ganska tacksamt där en match mot Zenith ser ut att bli nyckelmatchen. – Det ser absolut bra ut men fokus ligger på att ta tre poäng i nästa match som är borta mot Backadalen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar